Benzine zam gelebilir: Bir günde yüzde 12 arttı

Benzine zam gelebilir: Bir günde yüzde 12 arttı

OPEC'in üretimi kısma kararı petrol fiyatlarını bir günde yüzde 12'den fazla artırdı. Brent petrol 52 doları aşarak 1,5 ayın zirvesini gördü. Petroldeki yükseliş sonrası benzine zam gelebilir.

Benzine zam gelebilir: Bir günde yüzde 12 arttı
16px
24px
01.12.2016 10:22
ABONE OLgoogle

Petrol fiyatları OPEC üyesi olmayan Rusya'nın da katıldığı üretimi kısma anlaşmasının ardından gördüğü yüksek işlem hacmiyle beraber yüzde 12'nin üzerinde bir artış gösterdi.

1,5 AYIN ZİRVESİNE ÇIKTI

Anlaşmanın duyurulmasının ardından Brent ham petrolün varil fiyatı yüzde 12'nin üzerinde yükselerek yeniden 50 dolar seviyesinin üzerine çıktı ve 52.31 dolar oldu. Brent petrol böylece 1,5 ayın zirvesine çıktı.

ABD türü ham petroldeki artışlar ise sınırlı kaldı ve 50 doların altındaki hareket devam etti. ABD türü ham petrolün varil fiyatı 49.81 dolardan işlem gördü. 

OPEC'ten petrol üretimini düşürme kararı

OPEC KARARI NE ANLAMA GELİYOR?

OPEC toplantısında petrol üretiminin kısılması anlaşması petrol arzının azalmasına yol açacağı için fiyatlarda yukarı yönlü bir hareket yaşandı. Petrol fiyatlarındaki yükseliş petrol ihraç eden ülkeler için pozitif olurken, Türkiye gibi petrol ithalatçısı ülkeler için olumsuz bir haber. Petrol fiyatlarındaki artış Türkiye gibi ülkeler için cari açığın artmasına ve enflasyonun yükselmesine yol açabilir.

BENZİNE ZAM GELEBİLİR 

Petrol fiyatlarındaki hızlı yükseliş araç sahiplerini de yakından ilgilendiriyor. Akaryakıt ürünlerinin fiyatında döviz kurları ve petrol fiyatları belirleyici oluyor. Dolarda son dönemde görülen yükselişe petrol fiyatlarının da eklenmesiyle akaryakıta yeni zam kaçınılmaz gibi görünüyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde