Benzine 14 kuruşluk zam geliyor

Benzine 14 kuruşluk zam geliyor

Benzin fiyatlarına Perşembe gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 14 kuruş zam yapılması bekleniyor.

Benzine 14 kuruşluk zam geliyor
16px
24px
13.02.2019 12:02
ABONE OLgoogle

Motorinde ise 20 Şubat'a kadar herhangi bir fiyat artışı öngörülmüyor. Zam öncesi benzinin pompa fiyatı İstanbul'da 6.09 TL seviyesinde. Beklenen 14 kuruşluk artışın gerçekleşmesi halinde litre fiyatı 6,23 kuruşa çıkacak.

Benzin fiyatlarına son olarak Şubat ayının ilk haftasında 6 kuruş zam gelmişti.

Suudi Arabistan'ın petrol üretiminde günlük 500 bin varillik bir kısıtlamaya giderek günlük üretimini günlük 9.8 milyon varille sınırlayacağını açıklamasıyla petrol fiyatlarında yaşanan yüzde 1.0’in üzerindeki yükseliş akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyacak.

YÜZDE 4.73 ARTTI

Türkiye’nin akaryakıt fiyatlarını belirlemede ölçüt olarak kullandığı Akdeniz piyasası işlenmiş ürünlerinden benzinin fiyatı son zamdan bu yana yüzde 4.73 artmış durumda. 

14 KURUŞ ZAM BEKLENİYOR

Piyasa uzmanları petrol fiyatlarındaki yükselişin benzin fiyatlarında 14 kuruş zam beklentisi oluşturduğunu belirtiyor.

MOTORİNDE 20 ŞUBAT'A KADAR ARTIŞ YOK

Zamlı fiyatların yarın gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansımasının beklendiğini de dile getiren uzmanlar motorin de ise 20 Şubat'a kadar herhangi bir artış öngörmüyor.

Benzine son olarak Şubat ayının ilk haftasında 6 kuruş zam yapılmış zam sonrası İstanbul'da benzinin pompa fiyatı 6.09 TL'ye ulaşmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde