Bentley içinde öldürülen futbolcu Ali çok acımasızdı

Bentley içinde öldürülen futbolcu Ali çok acımasızdı

Yıllarını mafyanın içinde geçiren tanık konuştu: Muhbirin cezası ölümdür. Borcunu ödemeyen ölür. Para büyük, paylaşımda mutlaka sorun çıkar, silahlar konuşur...

Bentley içinde öldürülen futbolcu Ali çok acımasızdı
16px
24px
27.12.2014 10:44
ABONE OLgoogle
Yıllarını mafyanın içinde geçiren tanık Milliyet’e konuştu: Muhbirin cezası ölümdür. Borcunu ödemeyen ölür. Para büyük, paylaşımda mutlaka sorun çıkar, silahlar konuşur...

Uyuşturucu; üretimi, ticareti, kullanımıyla mücadelesi dünyada olduğu gibi Türkiye’nin de gündeminden hiç düşmüyor. Büyük paraların döndüğü ve kendine has kuralları olan dünyanın acımasız kanlı yüzü ise sokak ortasında işlenen cinayetler. Kardeşi kardeşe düşüren yapının kendine has kurallarını yıllarını camia içinde geçiren ‘tanığın’ ağzından dinledik. Güvenlik nedeniyle kimliğinin açıklanmamasını isteyen tanık Milliyet’e o kuralları anlattı:

Eroin güven işi. Bu portakal, elma değil fiyatı çok pahalı. Bu kadar pahalı maddeyi kimse peşin alamaz. Peşin alabilen tek isim Urfi Çetinkaya’dır. Gruplar düşman olsalar da birbirine borçlanır. Zaman içinde de öder. 1 milyonluk alış yaptıysa 100 binini verir. Para yerine ev, arsayla ödeyen de olur.

En büyük ceza muhbire verilir

Bu dünyada acıma yoktur. Acıdığında acınacak duruma düşersin desturu vardır. Yakalanınca kaybolan paradan ziyade muhbirin bulunması için çabalarlar. Nedeni tekrar mal kaybetmemektir. Muhbire verilen en çarpıcı cezaya örnek Ergenekon davası ‘Terazi’ adlı gizli tanığı Naci Şerifi Zindaşti’nin kızının öldürüldüğü suikasttir. 2007 yılında verdiği verdiği bilgilerle ‘Nemrut’ ve ‘Son Nokta’ operasyonları düzenlendi. Bu operasyonlar sonucunda Urfi Çetinkaya ve ortağı Cemal Nayır tutuklandı. Yıllar geçti ama belli ki ihanet unutulmadı ve Zindaşti’ye suikatler düzenlendi. Son olarak kızının da içinde olduğu araba tarandı. Olaydan sonra da Zindaşti asıl hedefin kendisi olduğunu zamanında devlete bilgiler verdiğini kızının cenazesinde anlattı.

Mal kaptırana yardım edilir

Borçlanarak alınan uyuşturucunun emniyet birimlerince ele geçirilmesinin ardından eroinini kaptırana yardım edilir. Bu kişiye tekrar mal verilir. Bundaki amaçta borcunu ödeyebilmesini sağlamaktır. Borcu ödememek diye bir şey asla olmaz. Sonu mutlaka ölümdür. Genelde cezaevinde dost olurlar, aynı kaptan yer içerler, çıkınca da birlikte iş yaparlar. Paylaşımda mutlaka sorun çıkar ve problemin çözümünde silahlar konuşur. Uzun vadeli dostluk ise hiç yoktur. Paranın çok olduğu yerde ihanet mutlaka oluyor.

Piyasaya mafya karıştı

Uyuşturucu dünyası mafya dünyasıyla karıştırılmasın. Bu piyasa Kürt ve Boşnakların elindeydi. Ancak sağdan soldan koruma, para tahsilatı adı altında mafya denilen ağabeyler de son zamanlarda işe bulaştı. Uyuşturucunun adı sokak mafyalarıyla karıştırılmaya başlandı.

Eş ve sevgiliye ayrı araba

Bu adamlar sırtlarını duvara yaslayarak oturur, eşleri ya da sevgilileriyle aynı arabada seyahat etmezler. Biri önde diğeri arkadan onu takip eder. Bu nedenle suikastlere de mutlaka eş tanık olur. Bizim uyuşturucu dünyamızın bir ilginç yönü daha var. Türkiye’ye uyuşturucu satmadıkları için kendilerini kötü adam olarak da saymıyorlar.

Futbolcu Ali çok acımasızdı

2 milyon değerindeki aracının içinde öldürülen Ali Ekber Akgün’ü bizim camia aynı zamanda futbol geçmişi nedeniyle ‘Futbolcu’ olarak tanırdı. Ali, Hollanda’nın en büyük ve gaddarlığıyla tanınan uyuşturucu baronuydu. Avrupa’daki uyuşturucu dünyasının sıkıntılarını o çözerdi. Bu çözümlerde de adam öldürmekten hiç çekinmezdi. Cezaevinde olduğu dönemde dahi çok insanın infaz emrini vermiştir. Hollada’dan Ali nedeniyle kaçıp Türkiye’de tutuklanmayı göze alan bile var. Nasıl oldu Türkiye‘ye geldi bilinmez. Ancak Hollanda hükümetinin ondan kurtulmak için kaçışını görmezden gelmiş olabilir. Şimdiden sonra da bir süre daha kan akar...
Esar Alus/Milliyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde