Belge tamam, sıra icraatta

Belge tamam, sıra icraatta

KOBİ’lerin finansmana erişiminin kolaylaştırılması konusunda ING Bank ve Akbank, Sanayi Bakanlığı’nın kapısını çalmış.

Belge tamam, sıra icraatta
16px
24px
22.04.2011 15:23
ABONE OLgoogle

Türk sanayisinin yol haritası niteliğinde olan 2011-2014 Sanayi Strateji Belgesi bu yıl başında açıklandı. 72 maddelik belge, Türk sanayisini uzun dönemde, orta ve yüksek teknolojili ürünlerde Avrasya'nın üretim, hizmet ve bilgi üssü olmak yapacak stratejileri ortaya koyuyor.Belge yayınlandı. Ama önemli olan belgede yazan stratejilerin hayata geçmesi...

Öğrendiğimize göre Sanayi ve Ticaret Bakanlığı öncülüğünde bu konuda tam bir seferberlik ilan edilmiş durumda. Öncelikle belgedekilerin hayata geçirilmesi için özel bir yapı kurulmuş. Bu yapının başında İzleme Değerlendirme Komitesi bulunuyor. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün başkanlık yapacağı bu komite altı ayda bir toplanacak. Onun altında ise üç ayda bir toplanacak sekiz girişim komitesi bulunuyor. Bu komitelerin her birine bir bakanlık ya da kamu kurumu başkanlık ediyor.

Bu girişim komitelerinde özel sektörden de çok sayıda temsilci olacak. Aslında özel sektör strateji belgesindeki birçok konunun hayata geçirilmesinde yardımcı olmaya hevesliymiş. KOBİ’lerin finansmana erişiminin kolaylaştırılması konusunda ING Bank ve Akbank, Sanayi Bakanlığı’nın kapısını çalmış.

Ne yapabileceklerini sormuşlar. Bakanlık da bu bankalara “KOBİ’lere eğitim verebilirsiniz. Sektörel ve yerel kredi paketleri hazırlayabilirsiniz” demiş. Şimdi bankalar bu konu üzerinde çalışıyormuş. Ayrıca, makinelerin kredilerde teminat olarak kullanılması üzerinde de duruluyormuş.

Öte yandan, sanayi stratejisine bağlı olarak belirlenen sektörlerdeki alt strateji belgelerinin hazırlanma çalışmalarının da sürdüğünü belirtelim. Hatırlayacaksınız, geçen hafta otomotiv strateji belgesi açıklandı. Makine sektörü strateji belgesinin de bu ay içinde açıklanacağını belirtelim.

Para

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde