Belediye İstanbul’da ucuz akaryakıt zinciri kuruyor

Belediye İstanbul’da ucuz akaryakıt zinciri kuruyor

Halk Ekmek’ten sonra Halk Et’i kuran İstanbul Büyükşehir Belediyesi akaryakıt işine de giriyor

Belediye İstanbul’da ucuz akaryakıt zinciri kuruyor
16px
24px
31.03.2011 05:54
ABONE OLgoogle

Halk Ekmek’ten sonra Halk Et’i kuran İstanbul Büyükşehir Belediyesi akaryakıt işine de giriyor. Şarj istasyonlarının ardından akaryakıt zinciri de yakında faaliyete geçirilecek.

ELEKTRİKLİ otomobiller için İspark otoparklarında şarj istasyonları kurmaya başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, akaryakıt sektörüne de el attı. Belediye vatandaşa ucuz benzin satmak için akaryakıt zinciri kuracak. Kurulacak istasyonların altyapısının hazırlandığı, 1-2 haftaya kadar detaylarının belli olacağı öğrenildi. Halkın temel ihtiyacı olan ekmeği Halk Ekmek fabrikaları ile halka ulaştıran belediye bir süre önce ‘Halk Et’ ismiyle yeni bir şirket kurma kararı almıştı.

Başkan Topbaş duyurdu

Belediyenin akaryakıt işine gireceğine ilişkin açıklama dün Bloomberg HT’de canlı yayın konuğu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan geldi. Topbaş, belediye bünyesinde benzin istasyonları zinciri kurarak bir akaryakıt markası yaratmak istediklerini duyurdu. Topbaş “İspark gibi şehrin önemli ekonomik değeri olacak bazı projelerimiz var. Bir tanesi benzin istasyonu zinciri yapıp akaryakıt markası oluşturup satmak” dedi.

Topbaş “Bir de belediye olarak web televizyonculuğuna soyunduk. Taksiler, meydanlar gibi her tarafta olacak bir yayın ağı oluşturulacak. Bunlar kentliye hizmet için yapılan önemli şeyler” açıklamasını yaptı. İstanbul’un en önemli sorununun deprem riski olduğunu ifade eden Başkan Topbaş, bu durumun kentin yenilenmesi için bir şans olarak kullanılabileceğini söyledi. Topbaş “Depreme karşı yapıların güçlendirilmesi için 1.6 milyar TL harcama yaptık. Güçlendirilmesi gereken konutlar için yeni olanaklar da yaratacağız” dedi.  Taksim’in yayalaştırılması için de hazırlıkların yapıldığını söyleyen Kadir Topbaş, başta Beyazıt olmak üzere buna benzer diğer meydan çalışmaları olduğunu da sözlerine ekledi.

İDO’nun yerli-yabancı talibi çok

İSTANBUL Deniz Otobüsleri’nin (İDO) özelleştirilmesinde son teklif tarihinin 31 Mart olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş “31 Mart’tan sonra masaya oturulacak. Kıyasıya mücadele olacağına inanıyorum çünkü İDO’nun çok talibi var. Bu sevindirici. Arzu ettiğimiz, gerçekten bu işi yapacak firmaların devreye girmesi” diye konuştu. Topbaş, İGDAŞ’ın da bu yıl içinde özelleştirileceğini söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde