Belediye Başkanını işadamı savunmuş

Belediye Başkanını işadamı savunmuş

Orman arazisi üzerinde inşaa edilen villalar için binlerce ağacın kesildiği Acarkent ve Acar İstanbul projelerine usulsüz ruhsat verdiği iddiasında ilginç gelişme...

Belediye Başkanını işadamı savunmuş
16px
24px
15.12.2014 07:27
ABONE OLgoogle
Orman arazisi üzerinde inşaa edilen villalar için binlerce ağacın kesildiği Acarkent ve Acar İstanbul projelerine usulsüz ruhsat verdiği iddiasıyla 2 yıl hapis cezası alan dönemin Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’i savunmak için projenin sahibi işadamı İsmet Acar’ın devreye girdiği ortaya çıktı.

Acar, kapatılan dosyada savcılığa verdiği ifadede bu durumunu “Benim projemden dolayı belediye başkanı ceza aldığı için vicdanen kendimi sorumlu hissettim” sözleriyle açıkladı.

Acar, villalarını kurtarmak için TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya aracılığıyla Orman Yasası’nda değişiklik yapma girişimini ise “Vatandaş olarak doğal hakkım”  savundu.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’nın adının geçtiği, şüphelileri arasında yeğeni Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Genel Müdürü
Osman İyimaya’nın yer aldığı “rüşvet” dosyasına verilen takipsizlik kararında Acarkent Villaları’nın sahibi işadamı İsmet Acar’ın ifadesi yer aldı. Acar, eski Beykoz Belediye Başkanı
Alaattin Köseler’in Acarkent Villaları’na ruhsat verdiği için 2 yıl hapis cezası aldığı dosyanın Yargıtay aşamasına neden müdahil olduğu sorusuna, “Beykoz 2. Asliye Ceza Mahkemesi, dönemin Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler ve imar müdürü Hüseyin Tuncer hakkında Acar İstanbul projesine ruhsat vermeleri nedeniyle 2 yıl hapis cezası vermiştir.

Bu dosya temyiz edilerek Yargıtay 5. Daire’ye gönderilmiştir. Benim projemden dolayı belediye başkanı ve imar müdürü ceza aldığı için vicdanen kendimi sorumlu hissettim, bu nedenle avukatım Hakan Kayaaslan’a işi takip etmesi için görev verdim.

Verilen cezanın haksız olduğunu düşündüğümden dosyanın esastan bozulması için avukatım Hakan Kayaaslan’a Yargıtay 5. Dairesi’ne dilekçe vermesini söyledim. Daha sonra davanın zamanaşımı nedeniyle ortadan kalktığını öğrendim. Aslında bu duruma üzüldüm. Çünkü bu davanın esastan incelenerek bozulması gerektiği inancındayım. Yargıtay 5. Daire Başkanı’ndan 50 bin TL’lik kitap aldığım iddiası da doğru değildir. Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı’nı tanımıyorum, kendisini hiç görmedim. Ahmet İyimaya’nın Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı’ndan kitap alıp almadığını da bilmiyorum” yanıtını verdi.

İsmet Acar’ın suçlandığı bir diğer konu Acar İstanbul ve Acarkent projeleriyle ilgili sorunların çözülmesi için Ankara Ramada Otel’de Antalyalı emlakçi Zekai Doğan’a 1 milyon 200 bin TL para verilmesi oldu.
Alican Uludağ / Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde