Belediye Başkanı'nın kızı 5 yıl işe gitmedi, 251 Bin TL maaş aldı

Belediye Başkanı'nın kızı 5 yıl işe gitmedi, 251 Bin TL maaş aldı

Şanlıurfa Ceylanpınar Belediyesi eski başkanı Menderes Atilla'nın kızına toplam 251 bin lira maaş ödendiği ortaya çıktı.

Belediye Başkanı'nın kızı 5 yıl işe gitmedi, 251 Bin TL maaş aldı
16px
24px
06.08.2019 11:56
ABONE OLgoogle

Babasının başkan olduğu dönemde istisnai kadrodan belediyede özel kalem müdürü yapıldığı söylenen Tuğçe Atilla'nın, 29 Mart 2019 tarihine kadar da hiç işe gitmediği de iddia ediliyor.

AKP'li Şanlıurfa Ceylanpınar Belediyesi eski başkanı Menderes Atilla'nın kızının 5 yıldır hiç işe gitmeden maaş aldığı ortaya çıktı. CHP'den sonra AKP’li başkan da kardeşini özel kalem müdürü yaptı

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Tuğçe Atilla babasının başkan olduğu dönemde istisnai kadrodan belediyede özel kalem müdürü yapıldı. Atilla'nın işe gitmediği, mesai takip çizelgesinde adının bile olmadığı iddia edildi.

SINAVA BİLE GİRMEMİŞ

İçişleri Bakanlığı 2019 raporuna göre, Menderes Atilla'nın kızı Tuğçe Atilla'nın, 2015 yılı Haziran ayında, özel kalem müdürü olarak işe alındığı söyleniyor. İşe alımının sınavsız yapıldığı da söylenen Atilla'nın, daha sonra da mühendis ve işletmen kadrolarına atandığı belirtiliyor.

29 Mart 2019 tarihine kadar da hiç işe gitmediği de iddia edilen Atilla'ya ödenen 251 bin 803 liralık maaşın geri alınması için İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin harekete geçtiği de söyleniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde