Belçika’dan sonrası tufan

Belçika’dan sonrası tufan

Türkiye’nin Euro 2012 Elemeleri’nde yarın deplasmanda oynayacağı hayati önem taşıyan Belçika maçı öncesi teknik direktör Guus Hiddink’in yarattığı ‘kaos’ tartışma konusu oldu.

Belçika’dan sonrası tufan
16px
24px
02.06.2011 08:52
ABONE OLgoogle

Geçen hafta “Belçika maçından sonraki kararım kimseyi rahatsız etmemeli” diyen; ardından “Gitmek o kadar kolay mı?” açıklamasını yapan Hollandalı çalıştırıcının kararsız tavrı Türkiye Futbol Federasyonu’nu rahatsız etti.

‘Devrim’ sloganıyla yola çıkarak 4 ay Ulusal Takım’ın başına teknik direktör getirmeyen, ardından Hiddink’i Türk futbolunun patronu yapan TFF, başarılı çalıştırıcının sözleriyle gelecek planları için endişe taşımaya başladı. Eski kulübü Chelsea’nin teklifinin ardından İngiliz ekibiyle dirsek temasını sürdüren ve “Artık her gün çalışacağım bir takım ve heyecan arıyorum” ifadesini kullanan Hiddink’in, Belçika karşılaşması sonrası TFF Başkanı Mahmut Özgener’le bu konuyu görüşeceği öğrenildi.

Özgener ve ekibinin yaklaşan TFF seçimi öncesi ‘Hiddink krizi’ yaşamak istemediği, bu durumun Hollandalı teknik adama aktarılacağı bildirildi. Belçika maçının kazanılması halinde Hiddink’in Ay - Yıldızlı ekipten ayrılmak için önemli bir kozu eline geçirecği kulislerde konuşulurken, gündeme iki takım çalıştırma fikri de gelebilir. Deneyimli çalıştırıcının galibiyet halinde TFF’den izin isteyeceği, bunun kabul görmemesi durumunda hem Türkiye’nin hem de Chelsea’nin teknik direktörü olma yolunu yöneticilere sunacağı kaydedildi. Hiddink, Avustralya’nın başındayken PSV Eindhoven’ın; Rusya’nın sorumlusuyken de Chelsea’nin teknik direktörlüğünü yapmıştı.

Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl, “Hiddink sözleşmeli hocamız. Bize gelmiş bir şey yok, gazetelerden okuyoruz. Belçika maçından sonra herhalde bu tip konuşmalar olacaktır” şeklinde konuştu.

‘GARANTİ VEREMEM’

Amerikan spor kanalı ESPN, Hiddink’in Chelsea’nin başına geçmek için kulübün sahibi Roman Abramovic’e yeşil ışık yaktığını iddia etti. Haberde Hiddink’in ağzından, “Kendimi çok enerjik hissediyorum ve kulüp çalıştırmaya hazırım. Avustralya ile PSV’yi ve Rusya ile Chelsea’yi aynı anda çalıştırdım. Çok mutluydum. Türkiye konusunda neler olacağını ise göreceğiz. Ben hiçbir zaman Belçika maçı sonrası Türkiye’yi çalıştırmaya devam edeceğimi söylemedim. Sadece takımın olumsuz etkilenmemesi için spekülasyona girmek istemediğimi dile getirdim. Henüz resmi bir teklif almadım. Ancak Türkiye’ye de bir garanti veremem. Federasyon başkanı Özgener’le konu hakkında görüşmedim. Ama kendisi zeki biri ve dünya medyasını yakından takip ettiğine eminim” ifadeleri yer aldı.

İLK ADAY MUSTAFA Denizli

Belçika maçı sonrası Türkiye’de durum değerlendirmesi yapacak TFF yönetimi Hiddink konusunu masaya yatıracak. Hollandalının gitme ihtimali karşısında elini hazır tutmak isteyen yönetimin Mustafa Denizli alternatifine yönelmesi bekleniyor. Sağlık sorunları nedeniyle geçen sezonun başında Beşiktaş’taki görevinden ayrılan, ancak şu an kendini iyi hisseden Denizli’nin Ulusal Takım teknik direktörlüğü teklifi gelmesi halinde buna sıcak bakacağı öğrenildi. Denizli’nin yakın çevresine, “Sağlık durumum herhangi bir kulüp çalıştırmaya engel değil. Ancak şu anda Milli Takım’ın başına geçmem yönünde bir teklif yapılmadı” dediği öğrenildi.

Cumhur Önder Arslan/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde