Beklenen oldu: Samsung’un başı fena belada!

Beklenen oldu: Samsung’un başı fena belada!

Beklenen oldu, Güney Koreli teknoloji devi, can sıkıcı davalarla karşı karşıya.

Beklenen oldu: Samsung’un başı fena belada!
16px
24px
23.10.2016 12:38
ABONE OLgoogle

Samsung, batarya problemi nedeniyle piyasadaki Galaxy Note 7’leri piyasadan toplatmak zorunda kaldı. Hatta, durum o kadar büyük bir faciaya dönüştü ki, Amerika Birleşik Devletlerinin tüm hava yollarında Galaxy Note 7 kullanmak yasaklandı. Maalesef cihaz, şarjda değilken bile küçük çaplı yangınlara sebep olmuştu.

Note 7 krizi Samsung'a 17 milyar Dolara patladı

Lakin, her ne kadar Güney Koreli teknoloji devi, modellerini geri çekse de, aleyhte davalar açılmaya başlandı. New Jersey Federal mahkemelerinde, şirket aleyhine onlarca dava açıldı. Elbette söz konusu davalar, sadece ilk dalga. Tsunami ise henüz başlamadı. Sular, firmanın kalın duvarlarında büyük parçalanmalara yol açabilir.

Fırtınaya Hazır Olun

Samsung, Amerika’daki Galaxy Note 7 sahiplerine alternatif cihazlar (Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge) sunmuş ve 100 dolarlık hediye çeki vadetmiş olsa da, bazı müşteriler bunu kabul etmedi. Davacı kişiler ise, şirketi U.S. Consumer Product Safety Commission’unun (Amerika Tüketici Koruma Komisyonu) kurallarına uymadığı gerekçesiyle dava etti. Üstelik tüketiciler, kendilerine teklif edilen cihazların gerçek anlamda Galaxy Note 7’nin ikamesi olmadığını savundular.

Şok! Samsung, 'Galaxy Note 7' üretimini durdurdu

Sorunlu cihazların yüzde 40’ı, yani 500.000 adetten fazlası iki ülkede satıldı: Güney Kore ve Amerika Birleşik Devletleri. Yani üç davanın bir başlangıç olduğu şüphesiz. Nevada ve Kaliforniya mahkemelerine sunulan pek çok dilekçe bulunduğunu iddia ediliyor.

Samsung Galaxy Note 7 lüks otomobili yaktı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde