Beklenen oldu... Gül ve eski AKP'liler Arınç'ın evinde

Beklenen oldu... Gül ve eski AKP'liler Arınç'ın evinde

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yemek yiyen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Meclis Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile bir araya geldi.

Beklenen oldu... Gül ve eski AKP'liler Arınç'ın evinde
16px
24px
11.02.2016 05:47
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yemek yiyen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Meclis Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile bir araya geldi. Görüşme sonrası Arınç, "Hükümetimizi ve ülke meselelerini görüştük, faydalı oldu" dedi

Arınç’ın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın da bulunduğu Beştepe’deki evinde verdiği yemekte, AK Parti’deki “eskiler-yeniler” tartışmasında hedefe konulan eski bakanlar Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Nihat Ergün hazır bulundu. Gül yemeğe Çelik ile aynı araçta geldi.  

Arınç, "Hükümetimizi ve ülke meselelerini görüştük, faydalı oldu" dedi.

Gül ile görüşmesi sonrası Habertürk'e konuşan Bülent Arınç , şunları söyledi: "Farklı anlamlar yüklememek lazım. Dün Sayın Cumhurbaşkanı ile görüştüler, gündüz de Ankara'daydılar, akşam da ben davet ettim. Mesle bundan ibaret, dostane bir ziyaret. Bir araya geldik. Biz bu partinin kurucularıyız,iyi bir AK Partiliyiz, trollerin troliçelerin ne dediğinin önemi yok."

"Erdoğan'a kırgın mısınız? Bu konu gündeme geldi mi?" sorusuna Arınç, "Hissi konulara girmemek lazım. Ben cevap verdim, edepli terbiyeli cevaplardır bunlar. Umarım herkes bu açıklamalardan bir ders çıkarmıştır. Hükümetimizi ve ülke meselelerini görüştük, faydalı oldu" yanıtını verdi.

GÖRÜŞME 2 BUÇUK SAAT SÜRDÜ

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Nihat Ergün arasındaki Ankara Söğütözü'ndeki evde gerçekleşen görüşme sona erdi. Yaklaşık 2 buçuk saat süren görüşme sonrası bir açıklama yapılmadı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün akşam Beştepe’ye gitmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül, yemekte 3 saatlik bir görüşme yapmıştı.

TELEFONDA KARARLAŞTIRILDI 

Edinilen bilgiye göre, Erdoğan ile Gül arasındaki bu buluşma, Erdoğan’ın, geçirdiği sağlık operasyonu nedeniyle Gül’e açtığı geçmiş olsun telefonunda kararlaştırıldı. Yakın çevreye göre, Erdoğan ile Gül daha önce de AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem’in oğlunun düğünü ile Birlik Vakfı’nın töreninde bir araya geldiklerinde, “bir araya gelip görüşelim” diye sözleştiler.

Her iki liderin de programları nedeniyle buluşma ancak önceki akşam mümkün oldu. Gül’ün, akrabası olan eski AK Parti milletvekili Mehmet Tekelioğlu’nun evinde kaldığı öğrenilen annesi Adeviye ve babası Ahmet Hamdi Gül’ü ziyaret etmek için Ankara’ya yaptığı iki günlük ziyaretin bu buluşmaya vesile oluşturduğu kaydedildi.

BU İNSANLAR DEĞERLERİMİZ

Kulislere göre, Erdoğan ve Gül görüşmelerinde ağırlıklı olarak Suriye ve Güneydoğu’daki gelişmeler olmak üzere Türkiye’nin sıcak gündemi üzerinde görüş alışverişinde bulundular. Yine kulislere göre görüşmede, AK Parti cephesinde yankı bulan Erdoğan ve Arınç arasındaki karşılıklı açıklamaların yarattığı gerilim de gündeme geldi.

Gül’ün Erdoğan ile görüşmesinde, “O günlerde kimse yokken bu arkadaşlarımız vardı yanımızda, bu insanlar bizim değerlerimiz, saldırılmasına izin vermememiz gerekir ayrıca ülke sıkıntılı bir dönemden geçerken enerjimizi iç tartışmalarda tüketmek yerine ülkeyi düze çıkarmaya odaklanmamız gerekir” mesajı verdiği öne sürüldü. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde