Beklenen görüşme, Trump'tan kritik mesajlar...

Beklenen görüşme, Trump'tan kritik mesajlar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da beklenen görüşmeyi gerçekleştirdi. ABD Başkanı Trump Erdoğan'ı Beyaz Saray'ın kapısında karşıladı.

Beklenen görüşme, Trump'tan kritik mesajlar...
16px
24px
17.05.2017 07:40
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD lideri Donald Trump görüşmesi gerçekleşti. Kritik görüşme 20.07'de sona erdi.

Görüşmenin ardından Trump ve Erdoğan ortak basın açıklaması düzenledi. Trump görüşmelerden önce gazetecilere Erdoğan'la birlikte fotoğraf çekilmesi için süre tanıdı.

Bu arada gazetecilere "Erdoğan'ın burada olmasından dolayı çok onur duydum. 

Somut konular üzerinde uzun ve zorlu bir görüşme olacak. Görüşmeden sonra size bir açıklama yapacağız. Daha sonra sonra da beraber öğle yemeğine geçeceğiz" dedi. 

ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beyaz Saray'daki görüşmesi Türkiye saati ile 19.40'ta başladı. Görüşme 20.07'de sona erdi. Görüşmeden sonra her iki lider basın açıklaması yaptı. 

ABD BAŞKANI TRUMP'IN AÇIKLAMALARI

"Onların muhteşem cesaretlerini gördük. Kore'deki savaştaki cesaretleri, bizim askerlerimizin unutmadığı şeylerdendir. McCarty, Türk askerlerinin şerefini ve cesaretini takdir etmişti ve dünyanın en iyi askerlerden olduğunu söylemişti. Türkiyeyi terör örgütü ile olan mücadelede destekliyoruz. Türkiyenin liderliğinden de mutluyuz. Türkiyenin çabalarını da memnuniyetle karşılıyoruz

Şu anda terörle mücadelede ortak bir düşmanımız var ve beraber çalışmak istiyoruz.

Türk halkı son yıllarda ve dönemde korkunç terör saldırılarına maruz kaldı. Biz bu saldırıların mağdurlarına taziyelerimizi ve Türk milletine desteklerimizi sunuyoruz. Türkiye'ye PKK, IŞİD gibi terör gruplarıyla mücadelede destek veriyor ve terör gruplarına güvenli alan bırakmama konusunda güvence veriyoruz.

Tüm bu yaşananlar insanlık vicdanını yaralıyor Suriye’deki şiddet. Barışçıl bir sonuç için gerçekleşen çabaları takdir ediyoruz.

Diyalog ve dayanışmamızı devam ettireceğiz. Bu ziyaretimiz tarihi bir dönüm noktası teşkil edecek.

Beyaz Saray’da tarihi görüşme: Kritik açıklama...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Bir kez daha Sayın Trump'ı seçimlerde elde ettiği başarıdan dolayı kutluyorum. 

Köklü geçmişe dayanan Türkiye-ABD ilişkilerinin mevcut durumunu ele aldık. Aramızdaki ilişkileri güçlü tutmamız, küresel barış için de önemlidir. 

Bölgemizin içinden geçtiği çalkantılı dönemde, iki ülkenin göstereceği ilişki her zamankinden daha önem kazanmıştır.

Esasen ABD ile BM, NATO ve G20 gibi kilit kuruluşlarda yakın bir ilişki içerisindeyiz. Önümüzdeki süreçte bu alanlar başta olmak üzere diyaloğu arttırma kararındayız.

Bu ziyaretimiz tarihi bir dönüm noktası teşkil edeceğine inanıyorum. Bu görüşmelerin büyük kazanımlar elde edeceğine inanıyorum. 

Ekonomi, enerji ve savunmada işbirliğini artacak.

Erdoğan, Trump'a Zarrab'dan bahsetmedi...

YPG MESAJI

DEAŞ başta olmak üzere bölgemizdeki tüm terör örgütlerine karşı koymalıyız.

Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine yer yoktur. Özellikle YPG/PYD terör örgütünün hangi ülke tarafından olursa olsun muhatap olarak alınması bu konuda küresel düzeyde verilen mutabakata kesinlikle uygun değildir. Aynı şekilde terör örgütlerinin faaliyetlerini bahane ederek bölgenin etnik yapısını değiştirmeye çalışanlara da müsaade etmemeliyiz. 

FETÖ MESAJI

Sayın Başkan'a 15 Temmuz darbe girişiminin faili FETO terör örgütü konusundaki beklentilerimizi de açıkça ifade edeceğim.

Suriye ve Irak'ta atabileceğimiz ortak adımları değerlendirdik. Trump'ın seçim zaferi yeni beklentilere , umutların filizlenmesine yol açmıştır.

Bugün temelleri atılan yeni dönemin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Sayın Başkan'a nazik daveti ve konukseverliği için teşekkür ediyorum. Kendisini de ailesi ile birlikte Türkiye'ye davet ediyorum.

TRUMP: TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZİ KİMSE YENEMEYECEKTİR

ABD Başkanı Donald Trump soru cevap kısmında ise, "Türkiye ile ilişkilerimizi kimse yenemeyecektir" açıklamasında bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde