Bekir Pakdemirli, bakan olduğunu öğrendiği anı anlattı: Terasta otururken..

Bekir Pakdemirli, bakan olduğunu öğrendiği anı anlattı: Terasta otururken..

Pakdemirli, bakan olduğunu nasıl öğrendiğine dair soruya "Bu hiçbir zaman telefonla söylenmez. Seçim döneminde bazı çalışmalarım oldu...

Bekir Pakdemirli, bakan olduğunu öğrendiği anı anlattı: Terasta otururken..
16px
24px
14.11.2018 07:44
ABONE OLgoogle

Bakan Bekir Pakdemirli bakan olduğunu nasıl öğrendiğine ilişkin bir soruya, "Bu hiçbir zaman telefonla söylenmez. Kabine açıklanmadan 24 saat önce telefonum çaldı. Ben 4 saat içerisinde Ankara'da oldum. Tarım ve Orman Bakanlığı dışında bütün bakanlıklar aklımdan geçti" dedi.

Veyis Ateş'in Habertürk'te sunduğu Akılda Kalan programının bu haftaki konuğu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli oldu.. Pakdemirli, "15 Kasım'dan itibaren çeltik alımına başlayacağız. Ton başına 2 bin 2760 TL olarak belirledik" dedi.  Tarım Bakanı Pakdemirli: Et yerine balık, tavuk, hindi yesek bu iş çözülecek

Pakdemirli, bakan olduğunu nasıl öğrendiğine dair soruya "Bu hiçbir zaman telefonla söylenmez. Seçim döneminde bazı çalışmalarım oldu.

Terasta otururken telefonum çaldı. Kabine açıklanmadan 24 saat önce. Açtım Hasan Doğan. 'Buyur' dedim, 'Buraya gelir misin' dedi. 'Çeşme'deyim' dedim. 'Hangi Çeşme' dedi. Ben 4 saat içerisinde Ankara'da oldum. Tarım ve Orman Bakanlığı dışında bütün bakanlıklar aklımdan geçti" yanıtını verdi.

"Türkiye'nin sınırlı toprakları ve sınırlı kaynakları var" ifadesini kullanan Pakdemirli, "Türkiye ben her şeyi kendi kendime üreteceğim derse Türkiye'nin toprakları yetmiyor. Her şey de kendi kendimize yeteceğiz diye bir şey yok. Bin kilo buğday mı yoksa bin kilo zeytin mi üretmek lazım? Ve ya pamuk mu üretmek lazım? Ana amaç ithalatın fazla olduğu tarım ürünlerini desteklemek. Önemli olan maksimum ürün ve verimliliği sağlamak" diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde