Beğendik almıştı: Real küçülüyor mu?

Beğendik almıştı: Real küçülüyor mu?

Duyduğumuza göre, Beğendik yönetimi Real’de küçülme kararı almış.

Beğendik almıştı: Real küçülüyor mu?
16px
24px
21.10.2016 17:05
ABONE OLgoogle

Beğendik Türkiye’nin en eski market markalarından biri. Kayseri merkezli Beğendik 1986 yılında ilk mağazasını açtı. 1993 yılında Ankara Kocatepe Camii’nin altına açtığı büyük mağaza ile büyüme sürecine girdi.

Bu tarihten itibaren Kayseri, Ankara, Nevşehir, Konya ve Bursa’da peş peşe şubeler açarak büyümesini sürdürdü. Ancak 2000 yılı başında mali sıkıntıya giren firma Türkiye’nin ilk iflas erteleme kararı aldıran şirketlerinden biri oldu.

Bu süreçten çıkan firmanın, ailenin genç kuşak temsilcilerinden Hacı Beğendik’in kaptanlığında ikinci bir atak dönemi başladı. Bu kez hedef İstanbul piyasası idi. Bu iddiayı kısmen de gerçekleştirdi. Türkiye’den çekilme kararı alan Almanya merkezli Real’in Türkiye’deki mağazalarını aldı. Hedefi Real’i de büyütmekti.

Beğendik bu yılın Nisan ayında tekrar mali sıkıntıya girerek iflas erteleme talebiyle mahkemeye başvurmuştu. Şirket şu anda kayyumlar nezaretinde faaliyetlerini sürdürüyor. Tabii mali yapı bozulunca tedbirler de almak gerekiyor. 

Kim, kimi aldı? Market cephesinde ilginç satışlar…

Duyduğumuza göre, Beğendik yönetimi Real’de küçülme kararı almış. 13 olan mağaza sayısı 11’e düşmüş. En son Ankara Etlik’te bulunan Real mağazası kapatılmış. 

Konuşulanlara göre küçülme sürecekmiş. Yine geçtiğimiz aylarda Beğendik’in satılabileceği kulisini paylaşmıştık. İyi bir müşteri çıkar ve fiyatta anlaşılabilir ise satış halen gündemdeymiş.

Real ve Beğendik için kayyum ataması yapıldı

Hazır söz market zincirlerinden açılmışken Ege bölgesindeki bir satışın bilgisini de aktaralım. Uşak’ın en büyük yerel market zinciri Egeşok, Uşak’ta faaliyet gösteren 10 şubeli TümtürkŞok’u satın almış. Egeşok’un bu operasyon sonrasında mağaza sayısı 400’e yükselmiş... 

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde