Bedelli askerlik için yeni iddia: Yaş sınırı 25

Bedelli askerlik için yeni iddia: Yaş sınırı 25

Milyonlarca kişinin beklediği bedelli askerlik konusunda yeni bir iddia daha ortaya atıldı.

Bedelli askerlik için yeni iddia: Yaş sınırı 25
16px
24px
17.07.2018 10:43
ABONE OLgoogle

Dün AK Parti tarafından yalanlanan bedelli askerlikte yaş ve ücret haberlerinin ardından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

Son iddiaya göre bedelli askerlik Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle çıkarılacak. Kararnamenin hazırlandığı konuşulurken yaş sınırının 25'e indirildiği ileri sürüldü.

Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile kararname hazırlandığı ileri sürüldü. Buna göre daha önce 27 olarak düşünülen yaş sınırı 25'e çekiliyor.   Bedelli askerlikte ücret 20 bin lira ...

Dün AK Parti tarafından yalanlanan bedelli askerlikle ilgili haberlerde yaş sınırının 26, ücretin ise 20 bin TL olduğu iddia edilmişti. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ise düzenlemenin Ekim ayında TBMM'den çıkabileceğini açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı'nın ise konunun daha fazla uzatılmadan kararnameyle netleştirilmesini benimsediği iddia edildi.   AK Parti'den bedelli askerlik açıklaması

Bu nedenle bedelli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yürürlüğe konulacak. Bedelin de 15-20 bin lira arasında bir miktar olacağı bildirildi. Bedellide 25 yaş düzenlemesinden 400 bin kişinin yararlanacağı hesaplanıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde