Bedava benzin sürprizi

Bedava benzin sürprizi

Büyük Birlik Partisi (BBP) İstanbul İl Başkanlığı, akaryakıt fiyatlarını protesto etmek için bedava benzin dağıttı.

Bedava benzin sürprizi
16px
24px
25.03.2011 09:38
ABONE OLgoogle

Yol üzerine açılan '300 metre ileride bedava benzin', 'Az ilerde bedava benzin' pankartlarını gören sürücüler, hemen kuyruk oluşturdu. Bedava benzin kuyruğunda bekleyen sürücüler, sıra kendilerine geldiğinde ilginç bir sürprizle karşılaştı. Bedava dağıtılan benzinin bir bardak olduğunu gören sürücüler gülmekten kendilerini alamadı.

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarının sürekli artmasını çeşitli eylemlerle protesto eden BBP'liler, ilginç bir eyleme daha imza attı. Beyoğlu Piyalepaşa Bulvarı üzerinde 'Bedava benzin' pankartları açan partililer, sürücüleri bir akaryakıt istasyonunun önüne topladı. Yol üzerinde şerit oluşturan sürücüler, bedava benzin almak için sıranın kendilerine gelmesini beklemeye başladı. Sırası gelen sürücülere birer bardak benzin verildi. Bedava dağıtılan benzinin bir bardak olduğunu gören sürücüler, çeşitli tepkiler verdi. Bazı sürücüler gülme krizine girerken, bazıları da bedava dağıtılan benzinin bir bardak olduğuna inanamadı. Protesto ile verilen mesajı anlayışla karşılayan sürücüler, benzin fiyatlarını hatırlatarak, "Bir bardak bile çok değerli, dağıtanlara çok teşekkür ediyoruz." dedi. Bedava dağıtılan bir bardak benzini araçlarına ve motosikletlerine koyan sürücüler, gülümseyerek istasyondan ayrıldı.

Bu arada 'bedava benzin' dağıtıldığını duyan bir vatandaş, "Dükkanımı kapattım geldim. Bir bardak mı veriliyor?" diyerek şaşkınlığını dile getirdi. BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karaca da vatandaşa teselli olması amacıyla çeyrek bidon benzin verdi.

BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karaca, "Akaryakıt fiyatlarına dikkat çekmek amacıyla çeşitli eylemler yaptık. Ancak gördük ki eylemlerimiz bu konuya dikkatlerin çekilmesine yeterli olmadı. Dünyanın en pahallı yakıtını kullanıyoruz. Bunun yanında yüzde 70'te vergi veriyoruz. Cip kulandan da pazara gitmek için yakıt almak zorunda olan pazarcı esnafında da aynı vergi alınıyor. Bir kez daha bu adaletsizliğe ve artan yakıt fiyatlarına dikkat çekmek istedik." dedi. Parti olarak imkanlarının bir bardak benzini bedava dağıtmaya yettiğini aktaran Karaca, "Şimdilik bu kadarını yapabildik." diye konuştu.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde