Bebek Parkı, Akmerkez ve Ortaköy'de 'Canlı bomba' alarmı

Bebek Parkı, Akmerkez ve Ortaköy'de 'Canlı bomba' alarmı

İstanbul'da Bebek Parkı, Ortaköy, Arnavutköy ve Akmerkez için terör ihbarı olduğu, hatta bir "canlı bombanın arandığı" iddiaları sosyal medyada hızla yayıldı.

Bebek Parkı, Akmerkez ve Ortaköy'de 'Canlı bomba' alarmı
16px
24px
17.12.2016 16:55
ABONE OLgoogle

Bebek'te görev yapan güvenlik güçleri ise arama iddialarını yalanladı, bekleme görevinde olduklarını söylediler. Yetkililer, sosyal medyadaki asılsız iddialara itibar edilmemesi, bunların da teröre hizmet edebileceği uyarısını yapıyor.

Bebek Parkı, Akmerkez ve Ortaköyde terör söylentisiBugün Kayseri'de 13 şehit verdiğimiz terör saldırısının ardından öğleden sonra sosyal medyada paylaşılan İstanbul ile ilgili bir iddia hızla yayıldı.

Olay yerini tam olarak göstermeyen fotoğraflar eşliğinde sunulan bu iddiaya göre, Bebek, Ortaköy, Arnavutköy ve Akmerkez civarında canlı bomba ihbarı üzerine arama yapılıyordu.

Alınan bilgilere göre "canlı bomba araması" söylentileri asılsız. Bebek sahilinde konuşlanan bir polis memuru, "bekleme" görevinde olduklarını söyledi.

Polis telsizleri ananslarında terör ihbarlarına da rastlanıyor, ancak yetkililer bugüne özel bir durum olmadığını, sosyal medyada kötü niyetli paylaşımların halkı paniğe sevk etmek amacını da taşıyabileceği uyarısında bulunuyor.

Akmerkez'den yapılan açıklamada da şu ifadeler kullanıldı: "Güvenlik güçlerimizin yaptığı açıklamada da yer aldığı üzere; sosyal medyada yer alan Akmerkez'deki terör söylentileri gerçeği yansıtmamaktadır. Alışveriş merkezimizin tahliyesi gibi bir durum söz konusu değildir. Halkımızın sadece güvenlik güçleri tarafından yapılan resmi açıklamalara itibar etmelerini önemle rica ederiz."

Güvenlik güçleri Bebek Parkı yakınlarında konuşlanırken, Arnavutköy'de bazı sokaklar da polis tarafından trafiğe kapatıldı.  Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde