Bayrampaşa'da çevik kuvvete bombalı saldırı!

Bayrampaşa'da çevik kuvvete bombalı saldırı!

İstanbul, Bayrampaşa Metro İstasyonu yakınında patlama olduğu bildirildi. İstanbul Valisi Şahin, patlamanın Kadife Kavşağı'nda meydana geldiğini açıkladı.

Bayrampaşa'da çevik kuvvete bombalı saldırı!
16px
24px
01.12.2015 18:02
ABONE OLgoogle
İstanbul Bayrampaşa Metro İstasyonu yakınlarında meydana gelen patlamada 1 kişi yaralandı. Çecik kuvvet otobüsü patllamadan 1-2 saniye ile kurtuldu. 

Yapılan inceleme sonucunda patlamaya, yol kenarına konulan bir bombanın neden olduğu tespit edildi. Bombanın türü ve tipinin, olay yerinde bulunan parçaların detaylı incelenmesinin ardından belirleneceği öğrenildi.

Polis ekipleri, patlamadan önce olay yerinde görülen ve eşkali belirlenen bir şüphelinin yakalanması için bölgede çalışma başlattı. Arama çalışmalarına polis helikopteri de destek verdi.

Yol kenarına bırakılan bombanın neden olduğu belirtilen patlama sonucu, o sırada aracıyla yoldan geçmekte olan bir kişi yaralandı.

Patlama dolayısıyla bir metro aracının camının kırıldığı ve bu nedenle yolcuların tahliye edildiği öğrenildi.

İstanbul Valisi Şahin'den açıklama

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayrampaşa'daki patlamaya ilişkin, yaptığı açıklamada, Kadife Kavşağı'nda patlama meydana geldiğini belirterek, "Bir vatandaşımız hafif yaralandı. Patlamanın neden kaynaklandığı henüz bilinmiyor. Bu konuda bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz" dedi.

Vali Şahin, "(Olayın) Medyanın merkezinde olması, çok kalabalık bir ortamda olması nedeniyle ilk etapta çok büyük bir patlamaymış gibi intikal ettirildi ama çok şükür herhangi bir can kaybı yok" ifadelerini kullandı.

1 yaralı hastanede tedavi altına alında

Bu arada, patlamada yaralanan Adnan Yalçın (36), Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralının durumunun iyi olduğu bildirildi.

Patlama nedeniyle bazı araçlarda hasar oluştuğu, çevredeki binaların ise camlarının kırıldığı kaydedildi.

Patlama dolayısıyla metro seferleri tek hat üzerinden Aksaray ve havalimanı istikametine kısa süreli gecikmeyle yapılıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde