Bayramın en sert kavgası: İşin gücün birilerini yalamak

Bayramın en sert kavgası: İşin gücün birilerini yalamak

Fuat Uğur'un yazısına Sinan Oğan'dan çok ağır yanıt geldi, Uğur sosyal medya hesabından tekrar cevap yazdı.

Bayramın en sert kavgası: İşin gücün birilerini yalamak
16px
24px
24.08.2018 09:53
ABONE OLgoogle
Işıkçılar Cemaati'nin yayın organı Türkiye gazetesinin yazarı Fuat Uğur, ülkücü Sinan Oğan'ı "FETÖ'cü" diyerek hedef aldı. Oğan'dan yanıt gecikmedi: "Bak oğlum Fuat Uğur bir dönem biz bu sümüklüye Okyanus Ötesi derken sen bu FETÖ’yü yalıyordun".

Uğur, bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Cemaat’ten ayrılmış bir isim anlattı geçen gün. Uzun yıllar Zaman gazetesinin Doğu Anadolu Haber Müdürlüğü’nü yapan TSK’dan atılma Ahmet Ünal’ın kendisine söylediklerini. Ahmet Ünal bir gün sessizce MHP’nin iç muhalifi Yeni Çağ gazetesinde yazmaya başlıyor. Yeni Çağ o vakitler Cemaat aleyhtarı bir gazete üstelik. Eski Cemaatçi 'Şaşırdım kaldım. Ankara’ya gittiğimde Ahmet beyi ziyarete gittim. Yıl 2008. O vakit bana anlattı aslında bir proje olarak Yeni Çağ’a girdiğini. Hatta Sinan Oğan’ın da iyi bir mensupları olduğunu' diyor. Ahmet Ünal daha sonra Sinan Oğan’ın kurduğu stratejik araştırma kuruluşlarından birinde sorumluluk alıyor. Ahmet Ünal’ın Cemaat’in MHP imamı olduğunu söylüyor bu eski Cemaatçi bana. Sinan Oğan’ın STV’ye her hafta birkaç kez çıkıp konuşması, Zaman gazetesinde sayfalarca yazı yazması da böylece başlıyor tabii.

Sinan Oğan MHP muhalifi olarak Meral Akşener ve Koray Aydın ile birlikte harekete geçtikten sonra hakkında birkaç yazı kaleme aldım. Cemaatle ilişkisini açıklamasını istedim. Dava açtı ama 'Ben cemaatçi değilim' demedi.

Ancak Bahçeli geçtiğimiz hafta 'Cemaat MHP’yi ele geçirip operasyon partisi yapmak istiyor, Türkiye’de iç savaş çıkartmak niyetindeler' diye zehir zemberek bir açıklama yapınca üç muhalif de neye uğradığını şaşırdı. Aradan günler geçti, sessizliği Sinan Oğan bozdu. Âdeta “bayram değil seyran değil” telaşıyla Cemaatçi olmadığından dem vuran Oğan 'Cemaatin MHP üzerinde ameliyat yapmaya çalıştığını kesin olarak anladık. 2011’de milletvekili olduktan sonra gerek medya gerekse TBMM kürsüsünden Cemaat’in Türk devleti için ciddi bir tehdit olduğunu, bu yapı ile mücadele edilmesi gerektiğini sık sık vurguladım' dedi.

Doğru, bu kaset kumpasından kendi kayınbabası ve onu MHP’ye getiren Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici de mağdur olmuştu ama Sinan Oğan bu konuda şimdiye dek Cemaat’i doğrudan suçlayıcı tek kelime etmemişti."

OĞAN'DAN SERT YANIT

Sinan Oğan ise sosyal medya hesabından Uğur'a sert tepki gösterdi. Oğan, Fuat Uğur'un bir dönem FETÖ ve Kürdistan'a destek veren açıklamalarını da paylaştı.

İşte o mesajlar:

 

FUAT UĞUR DA YANIT VERDİ

Oğan'ın mesajları üzerine Fuat Uğur da sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu:

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde