Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz, tatil 6 gün

Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz, tatil 6 gün

Hükümet Sözcüsü Arınç, arife gününün tam gün tatil edildiğini; otoyol, köprü ve toplu taşıma hizmetlerinin Kurban Bayramı'nda ücretsiz olacağını açıkladı.

Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz, tatil 6 gün
16px
24px
08.10.2012 22:44
ABONE OLgoogle

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, arife gününün tam gün tatil edilmesiyle Kurban Bayramı tatilinin 6 güne çıktığını söyledi.

Arınç, otoyol ve köprülerinin 24 Ekim akşamından, toplu taşıma hizmetlerinin de 25 Ekim'den itibaren ücretsiz olacağını söyledi.
 
''Bundan sonrası savaştır diye kimsenin aklına gelmesin''
 
Arınç, yabancı ülkelere asker gönderilmesine ilişkin alınan Meclis onayıyla ilgili olarak, ''Tezkereyi aldık bundan sonrası savaştır diye kimsenin aklına gelmesin. Biz barışçı bir ülkeyiz savaşı düşünmeyiz aklımıza da getirmeyiz. Ama bağımsızlığımıza da, egemenliğimize de belki hiç şüphesiz pek çok ülkeden daha fazla hassasiyet gösteririz'' dedi.
 
''Bakanımızın böyle bir beyanatı yok''

 
Arınç, Suriyeli sığınmacıların sayısının 98 bine ulaştığı belirtilerek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun daha önce ''bu sayı 100 bine ulaşırsa tampon bölgeye ihtiyaç olacağı'' yönünde açıklaması olduğunun ifade edilmesi üzerine de şöyle konuştu:
 
''Bakanımızın böyle bir beyanatı yok. Ama eşik olarak 100 bin telaffuz edilmiştir. O eşiği de son aylarda yaşanan uçakların, helikopterlerin bombalaması, insanların, çocukların doğrudan hedef alınmaları karşısında sığınmacı sayısı artmıştır. (Sığınmacı sayısının artması, Suriye'deki olayların şiddetlenmesine paralel olarak 100 bini bulduğu takdirde bunu ciddi bir eşik olarak kabul edebiliriz) demiştir. Ama biz 100 bininci sığınmacı geldiğinde 'Tamam biz dolduk, ondan sonra gelen birinciyi almıyoruz' diyemeyiz. Böyle bir kararımız da yok. Bu şunu gösterir: Suriye'de işler giderek kötüleşmiş ve artık insanların can emniyeti kalmamıştır. Buna paralel olarak da rejim son günlerini yaşamaktadır. Biz 100 binden sonraki sığınmacıyı almamak gibi bir karara sahip değiliz ama sığınmacı sayısının azalmasını, işlerin normale dönmesini, şiddet ve silah kullanmanın, katliamın son bulmasını arzu ediyoruz. Sayın Bakanımızın söylemek istediği husus budur.''
 
İfadelerini çok değerli buluyorum
 
Arınç, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in açıklamalarına yönelik bir soru üzerine şunları söyledi:

''Emniyet Müdürü'nün bu düşüncelerini, gazetecilerle yaptığı toplantıdaki ifadelerini çok değerli buluyorum. İnşallah bunun ışığında bölge halkıyla da kucaklaşarak, beraber hareket ederek bugün teröre karşı yek vücut millet olarak da emniyet güçleri olarak da birlikte çalışacağımızı göstermiş olur.''

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde