Bayraktar'dan itiraf gibi ''Yolsuzluk'' tweeti

Bayraktar'dan itiraf gibi ''Yolsuzluk'' tweeti

Bakanlık'tan, AKP'den ve milletvekilliğinden istifa eden Erdoğan Bayraktar'dan yolsuzlukar için Twitter'dan bu açıklamayı yaptı..

Bayraktar'dan itiraf gibi ''Yolsuzluk'' tweeti
16px
24px
05.01.2014 07:04
ABONE OLgoogle

Bakanlık'tan, AKP'den ve milletvekilliğinden istifa eden Erdoğan Bayraktar'dan yolsuzlukar için Twitter'dan bu açıklamayı yaptı; "Kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır. Kuru ile Yaşın birbirinden ayrılma zamanı sizce de gelmedi mi?"

“Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu” kapsamında oğlu gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan eski Çevre Ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yolsuzluğa dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

Bakanlıktan ve milletvekilliğinden “Soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan'ın talimatıyla yapıldı. Başbakan’ın istifa etmesi gerekir” diye istifa eden Erdoğan Bayraktar twitter’da şunları yazdı:

“- Yolsuzluk ve rüşvet olaylarının önüne geçmek için kurumlarda çalışan her kim varsa kanunlarla sıkı denetimlere tabi olması gerekmektedir.

- Rüşvetin yolsuzluğun çıkar sağlamanın büyüğü küçüğü olmaz. 1 kuruşu da aynıdır 1 milyonu da.

- Yolsuzluklar, rüşvetler, görevi çıkar amaçlı kullanma ülkemizde kanserli tümör gibidir ve aslında bu ciddi sorunların üstesinden gelebiliriz

- Çözüm önerisi : Bunlar tek başına bir kişinin üstesinden gelebileceği bir sorun değildir.

- Çözüm Önerisi 2 : Farklı kesimlerden sorunların farkında olan farklı kişilerin fikirleri alınarak ortak hareket edilmesi gerekmektedir.

- Çözüm Önerisi 3 : Ülkenin kanayan ciddi yaraları kalem kalem tespit edilmeli, köklü tedbirler alınmalı ve yasalaştırılmalıdır.

- Çözüm Önerileri 4 : Suiistimal oluşturabilecek tüm çatlaklar kanunlarla tek tek kapatılmalı, kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır.

 KURU İLE YAŞIN AYRILMASI ZAMANI

- Bahsettiğim sorunlar zaman kalıplarına sığmayacak derecede daha eskidir. Belli bir zaman sürecinden bahsetmiyoruz. Konu siyaset üstüdür.

- Herhangi bir kesimin, kişinin ya da kurumun çıkarına fayda sağlayan bir kanun derhal yürürlükten kaldırılmalı, yerine en sağlam yapılı, adil, insanca yaşamayı sağlamaya vurgu yapan kanunlar getirilmelidir. (Bkz. Mevcut İmar Kanunu)

- Eğer bahsetmiş olduğum gerekli köklü tedbirler alınırsa, kimler bu işin içerisinde ise hepsi çorap söküğü gibi gün ışığına çıkacaktır.

- Kuru ile yaşın birbirinden ayrılması zamanı sizce de gelmedi mi? Hatta geldi de çoktan geçiyor bile...

- Burada sorunlara siyasi gözlüklerinizi bir tarafa bırakarak bakmanızı rica ediyorum. İnsanlık gözlüğünüzü de takmayı unutmadan...

- Laf sokma çabasında olanlar değil çözüm önerisi getirme çabasında olanlar daha makbuldür benim için.

YOLSUZLUK OLMADIĞINI DÜŞÜNECEK KADAR SAF OLMAMALI ÜLKEM

- Bir kez daha tekrar etmekte yarar var. Bu hesap siyasi bir hesap değildir, hiçbir siyasi oluşumu hedef almamaktadır, suçlamamaktadır...

- "Madem bakandınız zamanında neden bir şeyler yapmadınız" diyenlere tweetlerimin satır aralarında gereken cevabı verdim.

- Asıl suçlu yolsuzluk ve rüşveti kimlerin yaptığı değil, yolsuzluk ve rüşvetin önünü açan, mahal veren kanunlardır.

- Hırsızın, çıkarcının, sömürenin; siyasi görüşü, dini, imanı, inancı, milliyeti, zilliyeti, yaşı-başı, cinsiyeti, futbol takımı olmaz.

- Hırsızın suçu yok anlamı çıkmasın buradan. Köklü tedbir alınırsa hırsızlığı kökünü kazırsınız. Aksi halde bu kanunlar yeni hırsızlara gebedir.

- Yolsuzluk olmadığını düşünecek kadar saf olmamalı ülkem. Var olduğunu ve bundan sonra olabileceğini de düşünerek hareket etmeli.

- Hükümetlere, iktidarlara, muhalefetlere, koalisyonlara has değildir bu durum. Her zaman her daim olmuştur ve yaşanmıştır ülkemde.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde