Bayraktar'dan altmış soruya sıfır cevap

Bayraktar'dan altmış soruya sıfır cevap

Meclis Yolsuzluk Komisyonu’na ifade veren Bayraktar, yayın yasağı getirilen sorgusunda sorulan 60 sorudan hiçbirine cevap vermedi

Bayraktar'dan altmış soruya sıfır cevap
16px
24px
27.11.2014 05:37
ABONE OLgoogle
Meclis Soruşturma Komisyonu, adı yolsuzluk iddialarında geçen bakanları dinlemeye başladı. Komisyon ilk olarak eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı dinledi. CHP’ye mensup milletvekillerinin Bayraktar’a yaklaşık 60 soru yönelttiği ve Bayraktar’ın ise çoğuna yanıt vermediği öğrenildi.

Meclis kulislerinden edinilen bilgilere göre; Bayraktar’a bir TV kanalında (NTV) istifa ettiğini açıklarken dönemin Başbakanı Erdoğan’ı suçladığı (Başbakanın talimatıyla yaptığını söylediği) video kaseti dinletildi.

Bayraktar’ın ise “İçinde bulunduğum üzüntü ile bunu söyledim” dediği ve aslında onu kastetmediğini ifade ettiği ileri sürüldü. İddiaya göre Bayraktar, “Başbakana sunduğumuz konularda usulsüzlük olmaz. Başbakanın verdiği talimatta da usulsüzlük olmaz” dedi.

CHP’li komisyon üyelerinin “Menfaat elde edilmiş midir? Usulsüzlük var mıdır?” şeklindeki sorusuna ise Bayraktar’ın usulsüzlük ve menfaat olmadığı şeklinde cevap verdiği öne sürüldü. AKP’li komisyon üyelerinin soru sormadığı, muhalefetin sorduğu bazı sorulara ise Bayraktar yerine AKP’li milletvekillerinin cevap verdiği iddia edildi.

MHP ve HDP’li üye milletvekillerinin de üç soru yönelttiği öğrenildi. Komisyon Başkanı AKP’li Hakkı Köylü’nün ise fezlekelerdeki suçlamaları hatırlatarak sorular yönelttiği ancak Bayraktar’ın net yanıtlar vermediği öne sürüldü.

“KENDİ TASARRUFUM” DEDİ

CHP’li üyeler, Başkan Hakkı Köylü’yü komisyon haberlerine yayın yasağı getirmesi için mahkemeye gitmesini eleştirdiği öğrenildi. Köylü’nün ise “Komisyon çalışmaları gizlidir. Gizliliğin ihlal edilmemesi için bunu istedim. Ben böyle uygun gördüm. Çünkü daha önce de çalışmaların gizliliği ihlal edildi. Bu karar kendi tasarrufum” dediği iddia edildi. 
Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde