Bayraktar: Erdoğan bana, ‘Ali Ağaoğlu iyi bir adam değil’ demişti

Bayraktar: Erdoğan bana, ‘Ali Ağaoğlu iyi bir adam değil’ demişti

Erdoğan Bayraktar’ın işadamı Ali Ağaoğlu ile ilgili söyledikleri çok ilginç.

Bayraktar: Erdoğan bana, ‘Ali Ağaoğlu iyi bir adam değil’ demişti
16px
24px
27.11.2014 06:24
ABONE OLgoogle
4 eski bakanla ilgili rüşvet ve yolsuzluk iddialarını soruşturmak üzere kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu, bakanların savunmalarını almaya başladı. Komisyon, dün eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın ifadesine başvurdu. Bakanlığı süresince yapılan işlemlerde usulsüzlük ve kişisel menfaat olmadığını savunan Bayraktar, tüm işlemler için dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’dan onay alındığını söyledi.

Erdoğan Bayraktar’a CHP’li üyeler 60, MHP ve HDP’li üyeler ise toplam 5 soru yöneltti. Bayraktar, soruların büyük çoğunluğuna kısa cevaplar verirken, diğer 3 bakanın istifasını sunduğu gün NTV’nin canlı yayınında tüm olaylardan Tayyip Erdoğan’ı sorumlu tutup, milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladığı konuşmasını gündeme getirdi. Bir muhalefet milletvekili, tablet bilgisayardan Bayraktar’a konuşmasını izletti ve bu konuda neler söylemek istediğini sordu.

Bakanlığı dönemindeki işlemlerle ilgili usulsüz bir şey olmadığını öne sürerken, yapılan tüm işlemlerin Başbakan Erdoğan’a sorulduğunu, Erdoğan’ın da ‘bir usulsüzlük olmadığı için kabul ettiğini’ söyledi. AKP’li komisyon üyelerinin muhalefet üyelerinin sordukları bazı sorulara Bayraktar yerine cevap vermeye çalıştıkları öğrenildi.

Bayraktar: Erdoğan bana, ‘Ali Ağaoğlu iyi bir adam değil’ demişti    

Erdoğan Bayraktar’ın işadamı Ali Ağaoğlu ile ilgili söyledikleri de ilginçti. Bayraktar, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan bana, ‘Ali Ağaoğlu iyi bir adam değil’ demişti. Ben de uzak durmaya çalışıyordum. Oğluma da  (Oğuz) ‘Ali Ağaoğlu pek muteber değildir, uzak dur’ dedim. Dinletemedim. İşte başına neler geldiğini gördü.” dedi.

Bayraktar, yaklaşık 1,5 saat süren toplantının çıkışında gazetecilerin sorularına, “Yayın yasağı varmış. Yayın yasağı olmasaydı daha iyiydi.” karşılığını verdi. Soruşturma Komisyonu, bugünkü toplantısında eski AB Bakanı Egemen Bağış’ın savunmasını alacak. Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise gelecek hafta savunma yapacak.
Zaman
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde