Bayraktar: Ben gayrimenkul uzmanıyım, TÜRGEV’e yardımcı oldum

Bayraktar: Ben gayrimenkul uzmanıyım, TÜRGEV’e yardımcı oldum

17 Aralık operasyonunda, “Başbakan da istifa etmeli” diyen Erdoğan Bayraktar’ın Yolsuzluk Komisyonu’na, “Ben gayrimenkul uzmanıyım, TÜRGEV’e yardımcı olmaya çalıştım” diye ifade verdiği öğrenildi

Bayraktar: Ben gayrimenkul uzmanıyım, TÜRGEV’e yardımcı oldum
16px
24px
29.11.2014 07:32
ABONE OLgoogle
Meclis bünyesinde faaliyet gösteren yolsuzluklarla ilgili soruşturma komisyonuna ifade veren eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a, Cumhurbaşkanı’nın oğlu Bilal Erdoğan’ın başında bulunduğu TÜRGEV Vakfı’yla ilgili sorular da yöneltildiği belirtildi. Bayraktar’ın, Meclis Komisyonu’na TÜRGEV’in eğitimle ilgili bir vakıf olduğunu ve kendisinin de o yüzden vakfa yardımcı olduğunu belirttiği öğrenildi.

Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturmalarına ilişkin ses kayıtlarında bahsi geçen arsalardan hiçbirinin TÜRGEV’e verilmediğini öne süren Bayraktar, Bilal Erdoğan’ı çocukluğundan beri tanıdığını ve onun çok dürüst biri olduğunu söyledi. Kulislerde konuşulanlara göre, Bayraktar, Bilal Erdoğan’ın dünyanın en dürüst insanı olduğunu, parayla pulla işi bulunmadığını, gayesinin vakfa hizmet etmek olduğunu dile getirdi. Bayraktar, bu yüzden kendisinin de TÜRGEV’e yardımcı olmaya çalıştığını, ortada rüşvet ya da nüfuz ticareti olmadığını iddia etti.
 
İKİ KONUDA YARDIM ETMİŞ
 
Gayrimenkul uzmanı ve inşaat mühendisi olduğunu anımsatan eski bakan, inşaat konusunda doktorası bulunduğunu ve gayrimenkul geliştirme işiyle iştigâl ettiğini vurguladı. Arsa alma, yurt yapma gibi işleri kendisinden daha iyi bilen biri bulunmadığını ifade eden Bayraktar’ın, Meclis’teki ifadesinde bu iki konuda TÜRGEV’e yardımcı olduğunu söylediği belirtildi. Kimsenin hakkını gaspetmediğini, bedava arsa almadığını anlattığı iddia edilen Bayraktar, şu an vakıfla alakası kalmadığını ancak kendisine talep gelse yine, yasal çerçevede olmak kaydıyla, TÜRGEV’e yardımcı olmaya çalışacağını vurguladı.

Meclis kulislerinde konuşulanlara göre, Bayraktar’a, Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürü Murat Kurum ile yaptığı ve ses kaydı internete düşen konuşmasında geçen “Bakırköy’deki imar planını yapmıştım, onu da Başbakan’a arz ettim bugün onaylattım söyle ona yarım saat yalvardım” yönündeki ifadeleri de hatırlatıldı ve Başbakan’a neden yalvardığı soruldu. İddialara göre, Bayraktar, bu soru üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından iki sene oyalandığını söylediği Ali Ağaoğlu’nun daha sonra kendisine müracaat ettiğini belirtti.
 
Hükümetin Ağaoğlu’nu beğenmediğini, hatta dönemin başbakanının Ağaoğlu’nu kovalamalarını istediğini dile getiren Bayraktar, Ağaoğlu’nun yan firması DAP Yapı’nın o dönemde bir ihale aldığını da dile getirdi.

Eski bakanın, bu ihaleyi almak için Ağaoğlu’nun çok para verdiğini ve o yüzden bu işi iptal edemediklerini dile getirdiği iddia ediliyor. Yine iddialara göre, Bayraktar, bu olaydan sonra ihale yönetmeliğinde yapılan değişiklikle bir müteahhidin beşten fazla iş almasının önüne geçildiğini ve daha sonra Ağaoğlu’nun kendilerinden hiçbir iş alamadığını anlattı. Ağaoğlu’nu makbul biri olarak görmediğine temas eden Bayraktar’ın ünlü müteahhit hakkında “bela” sözünü kullandığını da konuşuluyor. 
Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde