Baymak'ın patronu referandumda ne oyu verecek?

Baymak'ın patronu referandumda ne oyu verecek?

Baymak Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan, Anayasa oylamasında vereceği oyu açıkladı

Baymak'ın patronu referandumda ne oyu verecek?
16px
24px
23.08.2010 08:43
ABONE OLgoogle

Son 2 yılda kurulan 4 yeni tesisle 'Fabrikalar kampüsü'ne dönüşen Baymak, yılın ilk yarısında geçen yıla göre yüzde 45'lik bir büyüme kaydetti. Büyümenin devamlılığı için istikrara ihtiyaç olduğunu belirten Baymak Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan, bunun için Anayasa oylamasında Evet diyeceğini açıkladı

Yüzde 50'si Dr. Murat Akdoğan'a, kalan yüzde 50'si de İngiliz-Hollanda ortaklığındaki BDR THERMEA'ya ait olan Baymak, krize rağmen son 2 yılda 3 yeni tesis kurdu, dördüncüsünü de 3 Eylül'de hizmete açmaya hazırlanıyor. İlave 80 milyon dolarlık yatırımla Tuzla'da bir 'Fabrikalar kampüsü' oluşturduklarını belirten Baymak Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan, Tuzla'da ilk fabrika'yı 8 yıl önce açtıklarını hatırlatarak, "Dünyada hiçbir şirket yok ki bütün bunları bir alan içinde, bir kampüste yapmış olsun" diye konuştu.

TÜRKİYE'YE YAZIK OLMASIN!

Geçen yıla göre yılın ilk yarısında hem adet hem de ciro bakımından yüzde 45 oranında büyüme yakaladıklarını belirten Murat Akdoğan, bu trendin sürmesi için Anayasa oylamasında Evet diyeceğini açıkladı. "Referandumda evet çıkacağına inanmak istiyorum" diyen Murat Akdoğan, bunun gerekçesi hakkında şöyle devam etti: "Ben evet diyeceğim. Evet çıkmazsa büyük yazık olur, istikrar bozulur."

BAMBAŞKA ÜLKE FIRSATI

Türkiye'nin son yıllardaki açılımlarla hızla değiştiğini ve bunu herkesin görüp kabul etmesi gerektiğinin altını çizen Murat Akdoğan, 12 Eylül'de ülkeye bir şans daha verilmesi gerektiğine işaret ederek: "Türkiye özellikle son 4-5 yıldaki değişimi önümüzdeki 3-4 yıla daha taşırsa bambaşka bir ülke haline gelir. Bunun için önündeki fırsatı iyi kullanmalı" diye konuştu. Krizle birlikte yabancıların can derdine düştüğünü, bu durumu yabancı ortaklarından çok daha iyi gözlemlediğini anlatan Akdoğan, "Türkiye'nin çok büyük bir şansı var" dedi.

AÇILIMIN MEYVELERİ

Ezber bozan kararlarla Türkiye'nin yolunu açtığını dile getiren Murat Akdoğan, "Ben gözümü açtım IMF ile çalışıyorduk. Büyüdük, yaşlandık, ama IMF ile devam ettik. Fakat özellikle şu kriz döneminde IMF ile anlaşmanın tekrarlanmaması, son 3 senede Türkiye'nin önünü açtı" diye konuştu. Şirket olarak sağlanan istikrarın ve açılımların meyvelerini topladıklarını vurgulan Akdoğan, "Komşularla açılım sayesinde ben bu ay Suriye'den bin tane güneş kolektörü işi aldım. Açılım olmasaydı benim oraya satış yapmam mümkün müydü? Libya'ya da 9 bin tane termosifon anlaşması yapmak üzereyiz. Türkiye daha komşularını yeni yeni öğreniyor."

HEDEF 500 MİLYON DOLAR

Murat Akdoğan, Baymak bünyesinde yapılacak yatırım silsilesinin 3 Eylül'de açılacak Boyler ve Termosifon fabrikasıyla tamamlanacağını ve bundan sonra üretime ve pazarlamaya odaklanacaklarını anlattı. Buna göre 2 yıl içinde şirketin toplam cirosu 500 milyon doları, ihracatı ise 150 milyon doları bulacak. Akdoğan, grupta yaş ortalamasının 27 olduğunu ve bunun da kendilerini atılımcı bir şirket yaptığını kaydetti.

SIRA SAĞLIĞA GELDİ

Endüstriyel yatırımlarda entegrasyonu tamamlayan Murat Akdoğan, gelecek dönemde sağlık ve eğitim yatırımlarına odaklanacağının işaretini verdi. İncirli'deki Ethica Hastanesi ile sağlık sektörüne adım atan Akdoğan, benzer bir genel hastaneyi de Fenerbahçe'de kuracaklarını ve orayı daha sonra hayata geçirilecek üniversitenin tıp fakültesi yacaklarını açıkladı. Murat Akdoğan'ın yeni gözde yatırımı ise Estethica Cerrahi Tıp Merkezleri... Yine ilk prototipi İncirli'de yapılan Estethica'nın Ataşehir'de yapılan yeni versiyonu 'Güzellik oteli'ni andırıyor. SPA ünitesinden saunaya, hamamdan her türlü güzellik birimine kadar estetikle ilgili her şeyi tek çatı altında toplayan merkezin bir benzerinin Mecideyeköy-Levent hattında yapılması için yer arayışının sünrüğü bilgisi verildi.

Osmanlı'yı modelledi gençlere yatırım yapacak

Mühendis olarak Baymak'ı çok uluslu bir şirket haline getirmeyi başaran Dr. Murat Akdoğan, sağlık ve eğitim alanlarına da sosyal sorumluluk yatırımları yapıyor. Murat Akdoğan Eğitim Vakfı'nı kuran Akdoğan, bu vakıfla 18 yaşını doldurduğu için Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) kapsamından çıkan çocuklara kol kanat germeyi planlıyor. Hatta devletin yapmadığı bir şeyi yapıp, yılda 1 hafta 5 yıldızlı bir otelde tatil fırsatı sunmayı hedefliyor.

PARA GÜZELLİKTEN GELECEK

Vakıf olarak ilk başta 2 yıllık Sağlık ve Sosyal Hizmetler Meslek Yüksek Okulu açacaklarını, daha sonra bunu 4 yıllık bir üniversiteye dönüştüreceklerini anlatan Murat Akdoğan, bu okullara alınacak yaklaşık 500 öğrencinin 250'sini SHÇEK'den seçeceklerini ve yüzde 100 bursulu okutacaklarını söyledi.

Vakfın finansmanını ise Ethica Hastanesi ve Estethica Cerrahi Tıp Merkezleri'nden sağlayacakları bilgisini verdi. Söz konusu sağlık kuruluşlarından elde edilecek kârın tamamını bu işe yönlendireceklerini ifade eden Akdoğan, bunun için Osmanlı Vakıf sistemini modellediklerini kaydetti. 16 milyon dolarlık bir yatırımla Ataşehir'de 6 bin metrekare üzerine estetikle ilgili tam donanımla bir dal hastanesi kuran Murat Akdoğan, saç ekiminden ayak sağlığına kadar her türlü estetik operasyonu sağlık altyapısında yapılabilen tesisin ABD'de örnek model olarak incelendiğini anlattı.

Yeni fabrika 3 Eylül'de açılıyor

44 yıllık bir şirket olan Baymak'a 22 yıl önce mühendis olarak giren Dr. Murat Akdoğan, batan bir şirketi küllerinden yeniden çıkardı. Şu anda yüzde 50'si de İngiliz-Hollanda ortaklığındaki BDR THERMEA'ya ait olan Baymak, Tuzla'da 'Fabrikalar kampüsü'ne dönüşen yeni yerinde Avrupa'nın en modern Boyler ve Termosifon Üretim Tesisi'ni hizmete açmaya hazırlanıyor. 3 Eylül'deki açılışı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın yapması bekleniyor. Şu anda Baymak 55 ülkeye ihracat yapıyor. Önümüzdeki yıl 70 ülkeye ihracat yapacak. 2 yıl içinde cirosu 500 milyon dolara, ihracatı da 150 milyon dolara ulaşmış olacak.

Şükrullah Dolu/Yeni Şafak

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde