Baykal'dan Erdoğan'a jet yanıt

Baykal'dan Erdoğan'a jet yanıt

Başbakan Erdoğan'ın, "CHP gelmezse biz gideriz" açıklamasına Baykal'dan jet yanıt

Baykal'dan Erdoğan'a jet yanıt
16px
24px
05.09.2009 13:17
ABONE OLgoogle

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Sayın Başbakan, bu yanlış yolculuğunuzda biz sizin yol arkadaşınız olmayacağız. Sizin zaten yeterince yol arkadaşınız var. Size bu yolculuğunuzda en kısa zamanda durum değerlendirmesi yapıp, tekrar kendinize yeni bir yol haritası çizmenizi tavsiye ediyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Baykal, Aydın'ın ilçelerindeki çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere geldiği İzmir'e geldi. Geniş güvenlik önlemleri alındığı dikkati çeken Adnan Menderes Havaalanı'nda VİP girişine geçmek isteyenler için 3 ayrı kontrol noktası oluşturulduğu gözlemlendi.

"YENİ BİR ŞEYLER SÖYLEMEK GEREKİYOR"

Baykal, havaalanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Kürt açılımı diye başlayan, sonra mahcup bir şekilde Kürt lafı unutularak demokratik açılıma dönüştürülen, şaka yapar gibi milli birlik politikasına dönüştürülen politikayla ilgili yeni şeyler söylemek gerekiyor" dedi.

Söz konusu politikanın bir ayı aşan süredir konuşulduğunu ifade eden Baykal, şunları kaydetti:

"Bugün yarın politikanın kırkı çıkacak. 'Daha hiçbir somut sonuç vermedi' diyemem, hedef bile ilan edilmemiştir. Maalesef bu durum topluma çok ciddi zarar vermeye başlamıştır. Türkiye'yi derin bir kimlik sıkıntısı içine sokmaya başlamıştır. Ülkemiz etnik kimlik dayatmasına maruz kalmıştır. Bu tartışmalar bizi ayrıştıran, birbirinden uzaklaştıran, birbirinden kaygı duyan insanlar haline dönüştürmeye başlamıştır. Bu fevkalade sakıncalı bir gelişmedir."

Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demokratik açılım sürecindeki temaslara ve CHP ile de görüşebileceklerine ilişkin sözlerini kastederek, "biz bu yanlış yolculuğunuzda sizin yol arkadaşınız olmayacağız. Sizin zaten yeterince yol arkadaşınız var. Size bu yolculuğunuzda en kısa zamanda durum değerlendirmesi yapıp, tekrar kendinize yeni bir yol haritası çizmenizi tavsiye ediyorum. İmralı'dan gelen yol haritası değil, size Anadolu'da Kürt kökenli insanların ezici çoğunluğunun da dahil olduğu, milyonlarca insanımızın arzu ettiği istikamette bir yol haritası içine kendinizi sokmanızı tavsiye ederim" diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde