Baykal: Ufukta erken seçim var

Baykal: Ufukta erken seçim var

CHP'nin eski Başkanı Baykal, seçim için “12 Eylül 2010 veya Mayıs 2011” tarihlerini verdi.

Baykal: Ufukta erken seçim var
16px
24px
12.06.2010 15:19
ABONE OLgoogle

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye’nin erken seçime doğru yol aldığını belirterek erken seçim için “12 Eylül 2010 veya Mayıs 2011” tarihlerini verdi.

Baykal, Anayasa Mahkemesi’nin anayasa değişiklik paketini incelemeye karar vermesine ilişkin soru üzerine, “Türkiye erken seçime doğru yol alıyor. Ben en geç 2011 yılının mayıs-haziran aylarında bir seçim bekliyorum. Seçim ufukta görünüyor” yanıtını verdi.

Paketteki bazı maddelerin iptal edilmesi durumunda iktidarın referandum ile erken seçimi birleştirebileceği yönündeki yorumların anımsatılması üzerine Baykal, “Evet, 12 Eylül’de çifte sandık lafları bile dolaşıyor... Aslında anayasa ve bu konularda söylenecek çok şey var. Ama ben girmek istemiyorum. Bekleyip göreceğiz” dedi. Baykal, partisi adına TBMM’deki komisyonlarda görevlendirme yapılması halinde tavrının ne olacağının sorulması üzerine, “Partimin vereceği her göreve hazırım. Bundan sonra benim için önemli olan, partime katkı sağlamak” yanıtını verdi.

‘Performansı çok iyi’

Baykal, genel başkanlıktan istifa ettikten sonra dün ilk kez memleketi Antalya’ya geldi. Havalimanında bazı partililer, Baykal’a destek ifadeleri içeren pankartlar açtı. Daha sonra CHP ilçe örgütünün yemeğine katılmak için Alanya’ya geçen Baykal burada Alanya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. “Baykal gazetecilerin “Kılıçdaroğlu’nun performansını nasıl buluyorsunuz” sorusunu “Çok iyi. Genel başkan aktif, özverili çalışma temposu içinde” diye yanıtladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde