Batık Ceylan borsaya açılacak

Batık Ceylan borsaya açılacak

Küresel krizle birlikte içine girdiği darboğazdan kurtulamayan Ceylan Giyim, satılarak yeni bir halka arzın kapısını açacak.

Batık Ceylan borsaya açılacak
16px
24px
12.11.2009 07:08
ABONE OLgoogle

Küresel krizle birlikte içine girdiği darboğazdan kurtulamayan ve eleman sayısı 1'e inen, tesisleri Halk Bankası tarafından başka firmalara kiralanan Ceylan Giyim, satılarak yeni bir halka arzın kapısını açacak.

Ceylan Giyim'e sadece halka açık bir şirket olduğu için talip olduğu bildirilen Yusuf Arslan, Seha Nefi Özmen, Münir Özkök, Levent Toraman ve Avni Cem Kocasoy'un ortak oldukları bir başka şirketi bu yolla İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) sokmayı planladıkları belirtiliyor.

Dünya genelinde sık olarak kullanılan ve "reverse merger" olarak adlandırılan bu uygulama Türkiye gündemine en son İhlas Madencilik'in Okan Tekstil'i almasıyla girmişti. Reverse merger, uzun, karmaşık ve maliyetli halka açılma işlemlerini by-pass etmek için, halka kapalı bir şirketin halka açık bir şirketi satın alması, birleşmesi veya devralması işlemine dayanıyor.
 
Birleşme yaşanabilir

Ceylan Giyim'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Abdurrahman Zeki Özdoğan, Ceylan Atuk, Gönül Özdoğan ve Topkapı Boya Örme Sanayi'nin şirkette toplam yüzde 51'e denk gelen hisselerinin Yusuf Arslan, Seha Nefi Özmen, Münir Özkök, Levent Toraman ile Avni Cem Kocasoy'a satışı konusunda görüşmelere başlandığı bildirildi.

Açıklamada, hisse satışında danışman firma olan CFK & Partners ile alıcılar arasında gizlilik sözleşmesi imzalandığı kaydedildi. Ceylan Giyim'in yüzde 51'inin satışı için danışman firma haziran ayından bu yana çalışıyordu.

Söz konusu satışın dünyada reverse merger adıyla bilinen işlem amaçlı olarak yapıldığı belirtiliyor. Reverse merger işleminde özel bir şirketin hissedarları halka açık bir şirketin kontrolünü ele geçirirler ve daha sonra da sözkonusu halka açık şirketin kendi halka kapalı şirketleri ile birleşmesi işlemlerini tamamlarlar. Halka açık olan şirkete çekirdek şirket denir, çünkü birleşme işleminin sonucunda ortaya çıkan yeni şirket halka açık bir şirket haline gelir. Halka kapalı şirketin hissedarları halka açık şirketin hisselerinin çoğunu satın alarak yönetim kurulunun kontrolünü ele geçirirler.

Ceylan'da kim ne kadar hisse satacak
 
Ortağın adı
Sermayesindeki
Payı (TL)
Sermayesindeki
Payı (%)
A.Zeki Özdoğan
1.311.360
19,20
Ü.M.Ceylan Atuk
1.311.360
19,20
Topkapı Boya ve Örme San.
819.600
12
Gönül Özdoğan
40.980
0,60
Toplam
3.483.300
51,00

Elif Batu Yener/referans

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde