Batı'nın gözü bu First Lady'de

Batı'nın gözü bu First Lady'de

Moda dergisinden fırlamış zarif görüntüsüyle dünyanın en çarpıcı first lady'lerinden biri oldu.

Batı'nın gözü bu First Lady'de
16px
24px
08.12.2008 08:59
ABONE OLgoogle

Londra'da kardiyolog bir babanın kızıydı. Kings College'ı takdirle bitirip JP Morgan Bank'ın New York ofisinde 1.5 yıl çalıştı. 25'inde sadece Suriye'nin değil, moda dergisinden fırlamış zarif görüntüsüyle dünyanın en çarpıcı first lady'lerinden biri oldu. Şam'ın arka mahallelerinde oturanlar onu, “İyilik meleği” olarak tanıyor...

STİL SAHİBİ LADY

Esma Esad'ın, evlendiğinde geleneklerine bağlı sessiz bir first lady olması bekleniyordu. Ancak o, resmi bir yemek davetini reddedip ev sahipliğini yaptığı kokteylde kendini Suriye'nin önde gelen politikacılarına tanıttı. Dünya medyasının gözü bu genç ve şık first lady'ye çevrildi. Fransız moda dergisi Elle onu “dünyanın en stil sahibi first-lady”si seçti.

Esma Esad, üzerinde bir blue jean, kimsenin görmek istemediği kentin yoksul mahallelerine dalıyor. Görülmek istemeyeni görüp, çözüm bulmaya çalışıyor.

Üç ay boyunca kılık değiştirerek Suriye'nin yoksul bölgelerini dolaşan Esma Esad, dün İngiliz the Sunday Times gazetesine verdiği röportajda, kişi başına düşen milli gelirin 1.9 doları ancak bulduğu Suriye'deki en büyük sorunun yoksulluk olduğunu söylüyor. Üç çocuk annesi Esad, 'Kariyerinizden neden vazgeçtiniz' sorusuna şu yanıtı veriyor: “Devlet başkanı eşi olmak benim işim, kimliğim değil; amacım Suriye'yi aşırı dincilik ve terörizmle bağdaştıran zihniyeti yıkmak.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde