Batan Lehman Brothers'ın malları satışa çıkıyor

Batan Lehman Brothers'ın malları satışa çıkıyor

Lehman Brothers şirketinin sahip olduğu sanat eserleri, İngiltere'deki dünyanın en saygın müzayede merkezlerinden Christie'de açık artırmayla satışa sunuluyor.

Batan Lehman Brothers'ın malları satışa çıkıyor
16px
24px
25.09.2010 00:16
ABONE OLgoogle

2008'in eylül ayında iflas eden ABD'li yatırım bankası Lehman Brothers şirketinin sahip olduğu sanat eserleri, İngiltere'deki dünyanın en saygın müzayede merkezlerinden Christie'de açık artırmayla satışa sunuluyor.

Lehman Brothers'ın Avrupa ve İngiltere'de bulunan ofislerini süsleyen yaklaşık 300 eserin yer aldığı müzayede, 29 Eylül Çarşamba günü gerçekleşecek. Eserler arasında göze ilk çarpan parçalardan, Gary Hume tarafından resmedilen Madonna tablosunun 70 - 100 bin Sterlin'e alıcı bulması bekleniyor. Gayrimenkul eksperi Barry Gilbertson, İHA'ya yaptığı açıklamada "Koleksiyon şirketin kuruluşundan başlayarak, uzun yıllar sonucu oluşturuldu. Şirket büyüdükçe İngiltere, Avrupa kolları için değerli eserler alınmaya

başlandı. Yaklaşık 300 parça, Çarşamba günü müzayedede sergilenecek" diye konuştu. Gilbertson, eserlerden Andreas Gursky'e ait "New York Mercantile Exchange" (New York Ticaret Borsası) ve İngiltere eski Başbakanı Gordon Brown'ın açtığı Canary Wharf binasındaki ofisin plakasının ilk göze çarpanlar olduğunu söyledi. Gilbertson, "Christie'nin seçilmesinin nedeni, Christie'nin çok büyük bir ağa sahip olması ve bu değerli eserleri internet üzerinden de sanat severlere ulaştırabilmek" şeklinde konuştu.

İngiltere Christie'de gerçekleşen müzayedenin ardından, New York Sotheby'da da Lehman Brothers'a ait eserler Cumartesi günü açık arttırmaya çıkacak. Merkezi ABD'nin New York kentinde bulunan yatırım bankası Lehman Bothers, 2008'in Eylül ayında 613 milyar dolar borcu ile iflasını açıklamıştı. Lehman Brothers'ın bu çöküşü Amerikan tarihindeki en büyük iflaslardan biri olarak adlandırılmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde