Başkentray'a en düşük teklifi kim verdi?

Başkentray'a en düşük teklifi kim verdi?

Başkentray projesinin ihalesine 17 teklif gelirken, en düşük teklifi 186 milyon 235 bin 935 avro ile....

Başkentray'a en düşük teklifi kim verdi?
16px
24px
25.04.2012 20:12
ABONE OLgoogle

Başkentray projesinin ihalesine 17 teklif gelirken, en düşük teklifi 186 milyon 235 bin 935 avro ile Gülermak-Kolin İş Ortaklığı verdi.

Sincan-Ankara-Kayaş tren hatlarının yeniden inşasını içeren Başkentray Projesi'nin ihalesi, TCDD Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapıldı. Komisyon başkanlığını TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman'ın yaptığı, Rusya, Çin, İspanya ve İtalya'nın önemli firmalarının da katıldığı ihaleye, yerli ve yabancı 17 firma ve iş ortaklığı teklif sundu, 2 firma ise teşekkür mektubu gönderdi.

TCDD tarafından 350 milyon 832 bin 791 avro yaklaşık maliyet belirlenen proje için en düşük teklifi 186 milyon 235 bin 935 avro ile Gülermak-Kolin İş Ortaklığı verdi. İhale komisyonu, gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra en uygun teklifi sunan iş ortaklığına işi verecek.
 
Yılda 110 milyon yolcu taşınacak

Ankara şehir içi yolcu taşımacılığına büyük katkı sağlayacak 36 kilometrelik Başkentray Projesi, birçok yeniliği de bünyesinde barındırıyor. Yılda 110 milyon yolcu taşınması planlanan Başkentray Projesi ile Ankara-İstanbul, Ankara-Konya ve Ankara-Sivas Hızlı Tren Projelerinin Ankara şehir içi entegrasyonu sağlanacak. Ankara-Sincan arasında mevcut koridorda 19 dakika olan Yüksek Hızlı Tren seyahat süresi 8 dakika kısalarak 11 dakikaya inecek. Azalan bu süre ile Ankara-Eskişehir arasındaki seyahat süresi de 1 saat 5 dakikaya düşecek.
 
İstasyonlardaki engeller kaldırılıyor

Yapılacak istasyonlar, engelli vatandaşların kullanabileceği hale getirilecek. Her istasyona yürüyen merdiven ve asansörler inşa edilecek.

Başkentray Projesi'nin Ankara şehir içindeki mevcut raylı sistemlerle entegrasyonu sağlanacak. Keçiören metrosu ile Ankara Gar'da, Batıkent metrosu ile Yenişehir İstasyonu'nda, Ankaray'la ise Kurtuluş ve Maltepe istasyonlarında bağlantı yapılacak. Kayaş-Sincan arasında metro standardında banliyö işletmeciliğinin inşa edilmesi ile birlikte nüfus açısından giderek büyüyen ve gelişen batı tarafındaki yolcuların Ankara Gar'a gelmeden YHT'ye inip binmelerinin sağlanması amacıyla Emirler'de modern bir gar inşa edilecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde