Başkentin doğalgazına kimler talip?

Başkentin doğalgazına kimler talip?

Ankara doğalgaz dağıtım şebekesi özelleştirme ihalesi için yerli ve yabancı 35 şirket şartname aldı. 14 Mart'ta gerçekleştirilecek ihalede Amerikan, Rus ve Avrupa şirketleri kıyasıya yarışacak.

Başkentin doğalgazına kimler talip?
16px
24px
07.03.2008 08:14
ABONE OLgoogle

İhaleyi kazanan şirket, Ankara'nın doğalgaz dağıtım hakkına 30 yıl boyunca sahip olacak.

Satıştan elde edilecek gelirin 676 milyon doları Botaş'a, 200 milyon doları Hazine'ye aktarılacak. Kalan para da başkentteki metro ve ulaşıma yönelik yatırımlara aktarılacak.

Başkent Doğalgaz Dağıtım'ın değerinin yaklaşık 3 milyar dolar dolayında olduğu tahmin ediliyor.

Şartname alan yatırımcılar arasında ise Bosphorus Gaz Corporatıon A.Ş, Zorlu Petrogas Gaz ve Petrokimya Ürünleri San. A.Ş, Energaz Elektrik Gaz Su Dağıtım A.Ş, Türkerler İnşaat Turizm Maden Enerji Üretim A.Ş, Türkerler İnşaat Turizm Maden Enerji Üretim A.Ş, Gaz Natural SDG A.Ş, alık Enerji San. Tic. ve Tic. A.Ş, ENBW, Suez Tractebel, Palgaz, HSBC Bank A.Ş, Yüksel İnşaat, Koç Statıol Gaz Toptan Satış A.Ş, JP Morgan A.Ş yer alıyor. Bilgi odasına giren 17 firma ise şöyle: "RWE (Merrıll Lynch), Bosphorus Gas, Zorlu Petrogas, Gaz De France, Suez-Tractebel, Energaz, Nurol Holding, Çalık Elektrik, Gaz Natural, Palgaz, Akfenhes, Güriş, Eni, ENBW, Limak, Elktromed, Unıtcredıt Ca Ib Ag."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde