Başkentgaz'ın %20 hissesi, özelleşecek

Başkentgaz'ın %20 hissesi, özelleşecek

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkent Doğalgaz AŞ'deki yüzde 20'lik hissesinin de özelleştirme kapsamına alınması yönünde karar aldı.

Başkentgaz'ın %20 hissesi, özelleşecek
16px
24px
17.07.2010 20:59
ABONE OLgoogle

Ankara Büyükşehir Beldiyesi Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Meclisi, Melih Gökçek başkanlığında toplandı.

"Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'nin hisselerinin özelleştirilmesine ilişkin görüşmeler sırasında Başkan Gökçek, Başkent Doğalgaz AŞ'nin yüzde 80 hissesinin, Özelliştirme İdaresi tarafından satışa çıkartılacağını hatırlattı.

Başkent Doğalgaz AŞ'yi almak isteyen firmaların, şirketin tamamına sahip olmak istediklerini belirten Gökçek, "Alacak olan, teklif verecek olan firmaların iyi teklif verebilmesi için satışın yüzde yüz oranında olması gerekiyordu. Ankara'daki Doğalgaz'ın daha fazla fiyat etmesi için bizim payımızın da katılması lazım. Bize böyle bir teklif getirdiler. Biz de bunu Belediye Meclisi'ne sunuyoruz" dedi.

Yapılan oylamada, Büyükşehir Belediyesine ait olan Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin yüzde 20 hissesinin de özelleştirme kapsamına alınması, oy çokluğu ile kabul edildi.

Diğer taraftan Özelleştirme İdaresi Başbakanlığı ,Başkent Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi;nin yüzde 80 oranındaki hissesinin ihalesine son teklif verme süresini, 06 Ağustos saat 16.00 olarak değiştirdi.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı başvuru süresini uzatmanın gerekçesi olarak, Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi ile EGO Genel Müdürlüğü'nden olan alacakları ve şirketin lisans sınırları ile ilgili konulara ilişkin işlemlerin sonuçlandırılabilmesini gösterdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde