Başkent Gaz için sürpriz görüşme

Başkent Gaz için sürpriz görüşme

Başkent Doğalgaz’ın yüzde 80 hissesi satış ihalesini kazanan Karamehmet ile Kazancı’dan sürpriz görüşme

Başkent Gaz için sürpriz görüşme
16px
24px
09.05.2011 08:57
ABONE OLgoogle

Başkent Doğalgaz’ın yüzde 80 hissesinin devri için tanınan ek süre, bugün dolarken birbiriyle konuşmayan iki ortağı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek cumartesi günü bir araya getirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait Başkent Doğalgaz’ın yüzde 80 hissesi satış ihalesini Mehmet Emin Karamehmet ile Mehmet Kazancı’nın yüzde 50 ortaklıkla kurduğu MMEKA Makine, 1 milyar 211 milyon dolar bedelle kazanmıştı.

Devir sürecinde Karamehmet, MMEKA adına kurduğu Çankaya Doğalgaz Dağıtım şirketiyle başvuruda bulunmuştu. Kazancı, bu başvuruya itiraz ederken, Rekabet Kurumu ve EPDK Çankaya Doğalgaz’a onay vermişti. Ancak Kazancı, kendisinden gizli şirket kurduğu iddiasıyla ortağı Karamehmet’e dava açmıştı.
Bunun üzerine devreye giren Gökçek, iki ortağı makamına çağırdı. Kazancı, cumartesi akşamı saat 19.00’da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’in makamında ortağı Mehmet Emin Karamehmet ve ekibiyle bir araya geldiklerini belirterek, “Cumartesi günü saat 19.00’da başlayan toplantı 23.30’da bitti. Bir konsensus üzerinde anlaştık. Bu konsensus ortaklığın Başkent Gazı almasını bir takım şartlara bağladı. Detayları henüz bitiremedik” dedi.

Pazar sabahı saat 9.00’dan beri aralarında hukukçuların da olduğu 20’yi aşkın kişiyle çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Kazancı, “Çalışmalarımız şu anda devam ediyor. Bir konsensus üzerinde görüşüyoruz. Sabah kararı açıklarız. Belli anlaşmalara vardık kağıda dökmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Finansman konusunda bir sıkıntının olmadığını kaydeden Kazancı, “Mehmet Emin Bey’in ekibi çalıştı bu konuda. Para konusunda sıkıntı yok. İmzalanırsa biter olay” dedi. “Başkent Gaz’ın devri için para bulunmuş diyebilir miyiz?” sorusuna ise Kazancı, “Eğer burada hazırlanan anlaşma kağıtları imzalanırken problem çıkmazsa öyle diyebilirsiniz” şeklinde konuştu.

“Ortaklıktan ayrılmanız sözkonusu mu?” sorusuna Kazancı şu yanıtı verdi: “Böyle bir şey söyleyemem şu anda. Bitkinim. Sabah 9.30’dan beri toplantılar devam ediyor. Dün gece (cumartesi) Melih Bey’in odasında saat 19.00’da başladı toplantı. 23.30’da bitti. Sesim ondan dolayı böyle.”

Nevin Donat/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde