Başkanlık yaramadı! Trump'ın serveti bir yılda 600 milyon dolar eridi

Başkanlık yaramadı! Trump'ın serveti bir yılda 600 milyon dolar eridi

ABD Başkanı Donald Trump'ın net mal varlığı son bir yılda yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının etkisiyle 600 milyon dolar düşerek 2,5 milyar dolara geriledi.

Başkanlık yaramadı! Trump'ın serveti bir yılda 600 milyon dolar eridi
16px
24px
08.09.2020 15:27
ABONE OLgoogle

Amerikan Forbes dergisi "En Zengin 400 Amerikalı" listesinin en güncel halini duyurdu. Listenin 1. sırasında, ABD'li e-ticaret devi Amazon'un CEO'su Jeff Bezos yer aldı. Son bir yılda servetine 65 milyar dolar daha katan Bezos'un toplam mal varlığı 179 milyar dolara ulaştı.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates ise listenin ikinci sırasında yer aldı. Şu andaki toplam serveti 111 milyar dolar olan Gates, son bir yılda 5 milyar dolar zenginleşti.

Listenin 3. sırasında ise sosyal medya platformu Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg yer aldı. Son bir yılda servetine 15,4 milyar dolar katan Zuckerberg'in toplam mal varlığı 85 milyar dolara ulaştı.

Trump, 64 basamak geriledi

Forbes'un listesinde dikkat çeken bir detay ise özellikle New York'un en zenginlerinden olan ABD Başkanı Donald Trump'ın sıralamasının 64 basamak gerileyerek, 339. sıraya yerleşmesi oldu.

Son bir sene içinde 600 milyon dolar kaybeden Trump'ın toplam mal varlığı 3,1 milyar dolardan, 2,5 milyar dolara geriledi.

Trump'ın en büyük gelirlerinin, salgından en çok etkilenen sektörlere bağlı olduğunu kaydeden uzmanlar, Trump'ın özellikle büyük şehirlerdeki otellerinin ve ofis binalarının zarara uğradığına ve değer kaybettiğine işaret etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde