Başkan söz verdi: Yıl sonuna kadar 4 metro hattı bitecek

Başkan söz verdi: Yıl sonuna kadar 4 metro hattı bitecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 2018 yılı sonuna kadar 4 metro hattının açılacağını belirtti.

Başkan söz verdi: Yıl sonuna kadar 4 metro hattı bitecek
16px
24px
23.02.2018 22:50
ABONE OLgoogle

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, yıl sonuna kadar 4 metro hattının açılacağını söyledi. Makamında gazetecilere açıklamada bulunan Uysal, ihalesi yapılan 4 metronun müteahhitleriyle devam kararı aldıklarını, bu kararı almalarının sebebinin ise 4 hattın yıl sonuna kadar açılacağı sözünü almaları olduğunu belirtti.

Uysal, Göztepe-Ataşehir-Ümraniye hattının hızlı bitirilmesi için de anlaşmaya vardıklarını söyledi. Ümraniye-Çekmeköy metrosunu yapan firmadan, Yamanevler-Çekmeköy arasındaki yedi istasyonunun haziran sonuna kadar bitirilmesini istediklerini kaydeden Uysal, şunları söyledi:

"Eminönü-Alibeyköy tramvayı yıl sonu itibariyle bitirilecek. Kabataş-Mahmutbey metrosunda tünel ve elektromekaniği yapan iki ayrı müteahhidi bir araya getirdik. Mecidiyeköy-Mahmutbey arası yine yıl sonu itibariyle tamamlanacak. Bostancı-Dudullu metrosunun dokuz istasyonluk Bostancı'dan İMES'e kadar olan kısmı da yine 2018 sonunda açılacak."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde