Başkan istedi 8 siteye erişim engeli çıktı

Başkan istedi 8 siteye erişim engeli çıktı

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in avukatı Turgut Yenilmez’in başlattığı polemik, Facebook başta olmak üzere 8 siteye erişim engeli getirdi.

Başkan istedi 8 siteye erişim engeli çıktı
16px
24px
25.12.2014 10:34
ABONE OLgoogle
17 Aralık operasyonunda gözaltına alınan, ardından hakkında takipsizlik kararı verilen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in avukatı Turgut Yenilmez’in başlattığı polemik, Facebook başta olmak üzere 8 siteye erişim engeli getirdi.

İstanbul 4. Sulh Ceza Mahkemesi Başkan Demir’in talebi üzerine herhangi bir gerekçe göstermeden Zaman, Bugün, Cumhuriyet, Odatv, Samanyolu TV internet siteleriyle, haber.sol.org.tr, haberfatih.net ve Facebok’un Turgut Yenilmez uzantılı linkleri için 4 saat içinde erişim kararı aldı. Erişim engelinden kararın tebliğ edilmesiyle haberdar olan haberfatih.net sitesinin sahibi Sebahattin Koyuncuoğlu, “Kararda ve Mustafa Demir’in şikayetinde belirtilmeyen bir habere de engel konulmuş, ayrı bir karar var mı göreceğiz. Karara itiraz edeceğim” dedi.

AVUKATIN FACEBOOK SAYFASI HABER OLDU

İlk olarak haberfatih.net sitesinin haberleştirdiği dava konusu yazı, Demir’in azlettiği avukatı Turgut Yenilmez’in kendi facebook sayfasından paylaştığı, “Bak Mustafa Demir efendi; sana 1 hafta süre; ya çıkar adam gibi özür diler, hakkımı teslim edersin ya da ‘bakanlar oğullarıyla Fatih Belediye Başkanı kardeşleriyle götürmüş’; sürmanşetiyle çıkacak haberleri engellediğimi belgeleri ile ortaya koyarım. İnsan içine çıkacak yüzün olmaz.” ifadelerini aktarıyordu.

İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimi Recep Uyanık’ın aldığı karara konu şikayeti Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in avukatı Ramazan Dinç yaptı. Avukat Dinç, müvekkiliyle ilgili avukat Turgut Yenilmez’in 8 ayrı sitede yayınlanan beyanlarının kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğu belirtilerek, sayfalara erişimin engellenmesini istedi.

4 SAATTE KONULAN ENGEL TEBLİĞDE ORTAYA ÇIKTI

Hakim Uyanık 12 Aralık’ta talebi kabul etti ve Zaman, Bugün, Cumhuriyet, Odatv, Samanyolu TV internet siteleriyle, haber.sol.org.tr, haberfatih.net ve Facebok’un Turgut Yenilmez uzantılı sayfalarına erişimin son internet yasası düzenlemesi uyarınca 4 saat içinde engellenmesine karar verdi.

TİB aynı gün sayfalara erişimi kapatırken, davalı internet sitesi sahiplerinin bu karardan, tebliğ edildiği gün haberdar olduğu ortaya çıktı. Yasaya göre karara yine sulh ceza mahkemesinde 1 hafta içinde itiraz edilebiliyor. İtirazlar reddedilirse karar kesinleşiyor. Bu arada 8 ayrı sayfaya engel konulduğu görülürken, haber bazı sitelerde dolaşımda.
Ali Dağlar/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde