Başkan’a özel ‘Emniyet’

Başkan’a özel ‘Emniyet’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle Emniyet Genel Müdürlüğü’ne (EGM) alternatif bir yapılanma kuruluyor.

Başkan’a özel ‘Emniyet’
16px
24px
11.01.2019 05:16
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan Koruma Hizmetleri Genel Müdürlüğü; Cumhurbaşkanı ile ailesini, Cumhurbaşkanı Yardımcılarını, Bakanları ve Cumhurbaşkanı’nın ‘korunsun’ talimatı verdiği kişileri maddi ve manevi saldırılara karşı koruyacak

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle Emniyet Genel Müdürlüğü’ne (EGM) alternatif bir yapılanma kuruluyor. Koruma Hizmetleri Genel Müdürlüğü adıyla kurulacak yapılanma, Cumhurbaşkanı ve aile fertlerini “maddi” ve “manevi” saldırılara karşı korumakla görevlendirildi.

Cumhurbaşkanının yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcıları, Bakanlar ve Cumhurbaşkanı’nın “koruyun” talimatını verdiği herkesi korumakla görevli kurum, İdari İşler Başkanlığı hizmet birimlerinden birisi olacak. 

EGM İLE AYNI YETKİLER

“Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan insanların güvenliğini sağlamakla görevli kurum” olan EGM ile aynı yetkilere sahip olacak Koruma Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün “manevi saldırılara” yönelik ne gibi önlemler alacağı ve “manevi saldırı” kavramının eleştirileri de kapsayıp kapsamadığı ise açıklanmadı.

TALİMAT VERECEK

Genel Müdürlüğün tanımlanan yetkileri arasında emniyet güçlerine “talimat vermek” de yer alıyor. Kararname ile Genel Müdürlüğe, “Cumhurbaşkanlığı ile ilgili işlemlerde gerekli önlemleri almak ve aldırmak” hükmü de yer aldı. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SEÇECEK

Koruma Hizmetleri Genel Müdürlüğü personeli, İdari İşler Başkanlığı’nın talebi üzerine Emniyet, Jandarma veya Sahil Güvenlik Hizmetleri sınıflarına mensup olanlar arasından İçişleri Bakanlığınca görevlendirilecek.

Hüseyin Şimşek/Birgün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde