Başıboş köpekleri Çinliler yiyor!

Başıboş köpekleri Çinliler yiyor!

Beypazarı Eti Soda Tesisleri'nde çalışan Çinli çalışanların başıboş köpeklerin etini yediği iddiası ilçede şehir efsanesi haline geldi.

Başıboş köpekleri Çinliler yiyor!
16px
24px
21.09.2007 04:41
ABONE OLgoogle

İşadamı Turgay Ciner'in büyük ortağı olduğu Beypazarı Eti Soda Tesisleri'nde çalışan 150 civarındaki Çinli mühendis ve teknisyenin, Beypazarı'ndaki başıboş köpeklerin etini yediği iddiası ilçede şehir efsanesi olarak dolaşıyor. Ancak komşuları ve fabrika yöneticileri bu iddiaları kesin olarak yalanlıyor.

Yüzde 74'ünün Turgay Ciner'e yüzde 26'sının da devlete ait olduğu fabrikanın Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çiçek Yeni Şafak'a iddiaları “çirkin ve yersiz” bulduğunu söyledi.

FARKLI TALEPLERİ OLMADI

Halen fabrikanın kuruluşunda 300 civarında Çinli mühendisin çalıştığını belirten Çiçek, “Çinli arkadaşlarımız bizim yemeklerimizi çok beğeniyorlar. Bizim yemeklerimizden hiç bir şikayetleri veya bu tür et konusunda bir talepleri olmadı. Bu iddialar bu arkadaşlar için incitici, Beypazarlı'yı da ürkütücü çirkin yalanlar” dedi.

Çinli mühendislerin fabrikanın kuruluşunu yapıp gideceklerini kaydeden Çiçek, bu fabrikayı bir ABD'lilerin bir de Çinlilerin kurabildiğine dikkat çekti. Çiçek “Amerikalılar tekel oluşturmak için teknoloji vermezken Çinliler bize yardımcı oluyor. Biz de onları böyle iddialarla karalıyoruz” diye konuştu. Çiçek, fabrikanın tam kapasite çalıştığında 2 bine yakın işsize iş kapısı olacağını da sözlerine ekledi.

300 Çinlinin neredeyse tamamı fabrikada yaşarken, 8 mühendis için ilçe merkezinde ev kiralandı. Cevat Köprücü Sokak'taki Poyraz Apartmanı'nda kalan Çinlilerin ev sahibi Mehmet Ali Bozkurt iddiaları yalanlarken, “Çok efendiler. Bizim Türkler efendilik konusunda onları örnek alsa da yeridir” dedi. Bozkurt, köyde domuz avına gittiklerini belirtirken, “Onlara 'yiyorsanız öldürdüğümüz domuzlardan getirebiliriz' dedim. Reddettiler. Bu köpek işi de filmlerden, internetten duyanların yakıştırması” dedi.

FABRİKA ÖNÜNDE KÖPEKLER GEZİYOR

Beypazarı'nda dolaşan şehir efsanesine göre Eti Soda İşletmesi'nde çalışan Çinliler milli yiyeceklerinden olan köpek etine hasretini, yöre halkına hissettirmeden başıboş köpeklerden gidermeye çalışıyor. Ancak ilçedekiler köpek sayısında bir azalma olmadığını belirtirken, fabrika önünde dolaşan çok sayıdaki sokak köpeği de dikkat çekiyor.

MEVLİT BİLE OKUTTULAR

Kiracısı 30 yaşında Bir Çinlinin Beypazarı'nda görev yaparken geçtiğimiz günlerde vefat ettiğini belirten Mehmet Ali Bozkurt, “Bize dediler ki siz nasıl toprağa veriyorsanız öyle yapalım. Mevlit, Kur'an okunur dedik. Öyle yaptılar” dedi. Dün öğleden sonra şehir merkezindeki evin karşısındaki Fatih Camii'nde ölen Çinli için okutulan mevlide 20'den fazla Çinlinin katıldığı belirtildi.

Çevre halkı ölen Çinlinin arkadaşlarının namaz süresince caminin kenarında beklediğini, namaz sonrasında okunan mevlidi de sessiz bir şekilde dinlediğini ifade ettiler. Çinlileri traş eden Gözde Kuaför'ün sahibi Ferruh Yaman da “Bu söylenti çok dolaştı ama ne köpek sayısı azaldı, ne de onları köpek eti ile gören oldu”dedi. Beypazarı sokaklarındaki vatandaşlar da iddiaların söylentiden olduğu görüşünü tekrarladı.

Yakup Bulut/Yeni Şafak

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde