Başbuğ, 'Bedelli askerlik'e hayır dedi

Başbuğ, 'Bedelli askerlik'e hayır dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile yaptığı haftalık olağan görüşme sona erdi.

Başbuğ, 'Bedelli askerlik'e hayır dedi
16px
24px
23.04.2010 22:38
ABONE OLgoogle

Başbakanlık Merkez Bina'daki görüşme yaklaşık 2 saat 15 dakika sürdü. Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, "Sayın Genelkurmay Başkanı'nın verdiği bilgiler doğrultusunda, yıl içinde askere gelen yükümlü sayısının TSK'nın ihtiyacını karşılamaması ve terörle mücadele üzerinde olumsuz etkilere neden olacağı gerekçesiyle, bedelli askerlik sistemi için uygun şartların oluşmadığı değerlendirilmiştir" denildi.

Açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un haftalık olağan görüşmesinde, başta terörle mücadele olmak üzere, çeşitli güvenlik sorunları ve son günlerde kamuoyunda tartışılan bedelli askerlik konusunun ele alındığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Sayın Genelkurmay Başkanı'nın verdiği bilgiler doğrultusunda, yı l içinde askere gelen yükümlü sayısının Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacını karşılamaması ve terörle mücadele üzerinde olumsuz etkilere neden olacağı gerekçesiyle, bedelli askerlik sistemi için uygun şartların oluşmadığı değerlendirilmiştir. Ancak, bu konuda oluşan toplumsal beklentileri karşılamak üzere, orta vadede, mevcut askerlik sistemindeki farklı uygulamaları ortadan kaldıracak, askerlik sistemine ilişkin yeni yapısal düzenlemeler yapılmasının önemi ve gerekliliği üzerinde durulmuştur."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde