Başbakanlık önünde hareketli saatler

Başbakanlık önünde hareketli saatler

Ankara’da Başbakanlık’a girmeye çalışan bir kişi etkisiz hale getirildi.

Başbakanlık önünde hareketli saatler
16px
24px
21.11.2013 12:53
ABONE OLgoogle

Ankara’da Başbakanlık’a girmeye çalışan bir kişi etkisiz hale getirildi. Şahsın üzerinde bir düzenek olduğu ve bomba olup olmadığının araştırıldığı bildirildi. Şahıs, hastaneye kaldırıldı. 

 1961 doğumlu Tuğrul Bayır isimli şahıs, saat 12.10 civarında Vekaletler Caddesi üzerinde kimlik ibraz etmemesi ve polisin dur ihtarına uymaması üzerine Başbakanlık korumaları tarafından gözaltına alındı.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 1961 doğumlu Tuğrul Bayır isimli şahısın saat 12.10 civarında Vekaletler Caddesi üzerinde kimlik ibraz etmemesi ve polisin dur ihtarına uymaması üzerine korumalar havaya iki el ateş açarak şahsı yere yatırmak suretiyle gözaltına aldı. Tahkikatın devam ettiği belirtildi.

ŞÜPHELİ KENDİNİ POLİSE İHBAR ETMİŞ

Alınan bilgilere göre, şüpheli 155 Polis hattını arıyor ve ''Başbakanlık'ta bombalı eylem yapacağım'' diyerek kendini ihbar etti. Bunun üzerine polis Ankara'daki bütün birimleri ve Başbakanlık yetkililerini uyardı. Başbakanlık önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Şüphelinin Vekaletler Caddesi'ne giriş yaptığı sırada da korumalar alarma geçti ve saldırgan gözaltına alındı. 

BAŞBAKAN ORADA MIYDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hareketli anların yaşandığı sırada orada olmadığı öğrenildi.

Erdoğan, Uluslararası Asya Siyasi Partiler heyetini, saat 11:00’de parti genel merkezinde kabul etti.
     
Erdoğan saat 13:00’te ise Çalışma ziyaretinde bulunan Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile Resmi Konut'ta bir araya gelecek

Erdoğan, saat 17:00’de ise Rusya'ya hareket edecek.

BOZDAĞ 5 DAKİKA ÖNCE ORADAYDI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın olaydan 5 dakika önce Başbakanlık Binası'ndan çıkış yaparak Meclis'e geçtiği belirlendi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde