Başbakan’ın evine şarj ünitesi

Başbakan’ın evine şarj ünitesi

Başbakanlık’ın kullanımına tahsis edilen elektrikli Renault Fluence için, başbakanın hem ofisine, hem de konutuna şarj istasyonu kurulacak

Başbakan’ın evine şarj ünitesi
16px
24px
10.04.2012 05:17
ABONE OLgoogle

Fullcharger Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ataman, Başbakanlık’ın kullanımına tahsis edilen elektrikli Renault Fluence için, “Sayın Başbakanımızın hem ofisine, hem de konutuna şarj istasyonu kuracağız” dedi

Fullcharger Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ataman, Başbakanlık’ın kullanımına tahsis edilen elektrikli Renault Fluence’a ilişkin olarak, “Sayın Başbakanımızın hem ofisine, hem de konutuna şarj istasyonu kuracağız” dedi.

Ataman, Başbakanlık’ın kullanımına tahsis edilen elektrikli Renault Fluence’in, otomotiv tarihinde yerini aldığını, Fullcharger’ın Renault’nun küresel olarak çalıştığı sayılı ülke operatörlerinden biri olduğunu ve Türkiye’de de yakın işbirliği yaptıklarını söyledi.

Altyapı ve teknoloji yatırımlarına hız verdiklerini kaydeden Ataman, şunları söyledi:

“Başta Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere birçok kamu kuruluşu ile işbirliğine imza attık. Şimdi de Sayın Başbakanımız’ın hem ofisine hem de konutuna şarj istasyonu kuracağız. Elektrikli otomobil konusuna çevreci bir bakış açısıyla yaklaşarak adeta sahip çıkan sayın Başbakanımıza bu hizmeti götürerek, kendilerine teşekkür etme fırsatı bulacağız” dedi.

5 otodan biri elektrikli olacak

Fullcharger’ın elektrikli araç konusunda markalardan bağımsız olarak bir hedefleme yaptığını belirten Ataman, “Türkiye 2022 yılında 21 milyon araç parkına sahip olacak. Bu rakamın en az yüzde 20’sinin elektrikli araç olmasını bekliyoruz” dedi.

Altyapı planlarını hazırladı

Ataman, Türkiye’deki çalışmalarına yönelik yaptığı yazılı açıklamada, faaliyete geçtikleri 2010 yılından bugüne kadar gelen talepleri değerlendirerek, elektrikli araç şarj istasyonu kurduklarını söyledi.
Başta yerel yönetimlerin kontrolündeki kamusal alanlar olmak üzere otellerden alışveriş merkezlerine, kamu kuruluşlarından özel sektöre kadar her alanda elektrik araç şarj istasyonu teknolojisine olan talebi karşılamak için çalıştıklarını belirten Ataman, ayrıca otomotiv sektörünün elektrikli araç vizyonuna en uygun altyapıyı hazırlamak için 762 bin kilometre karede altyapı ihtiyaç planları hazırladıklarını bildirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde