Başbakan’ın arkadaşı, ‘beyaz saray’ına taşındı

Başbakan’ın arkadaşı, ‘beyaz saray’ına taşındı

Remzi Gür, İstanbul Boğazı’na nazır evini ‘tadilat’ ruhsatıyla adeta yıkıp yeniden yaptı. 4 yıllık inşaattan sonra ortaya saray çıktı

Başbakan’ın arkadaşı, ‘beyaz saray’ına taşındı
16px
24px
22.07.2014 05:15
ABONE OLgoogle
Baş­ba­ka­n Erdoğan’­ın çocuklarının eğitim masraflarını karşılayan ya­kın ar­ka­da­şı işa­da­mı Rem­zi Gür, Be­bek Kor­tel Ko­ru­su­’n­da­ki evi­ni ‘ta­di­la­t’ ruh­sa­tıy­la sa­ra­ya çe­vir­di.

Gür, Bo­ğaz man­za­ra­lı evin­de ta­di­lat ve ona­rı­m için İs­tan­bul Be­le­di­ye­si­’n­den 2010’da izin al­dı. Bo­ğa­zi­çi İmar Ya­sa­sı­’na gö­re bir çi­vi çak­ma­nın bi­le ya­sak ol­du­ğu ev­de­ki ta­di­lat 4 yı­lı aş­kın sü­re­de ta­mam­lan­dı. Ta­di­latın al­tın­dan ise sa­ray çık­tı.

Gü­r’­ün ‘be­yaz sa­ra­y’ ola­rak ni­te­le­nen evindeki ta­di­la­tın bü­yük­lü­ğü, uy­du gö­rün­tü­le­ri­ne de yan­sı­dı. 2010 yı­lı uy­du gö­rün­tü­le­rin­de, söz ko­nu­su par­sel­de bir bi­na yer alı­yor. Son uy­du fo­toğ­raf­la­rın­da, ye­şil ala­nın da in­şa­ata ka­tıl­dı­ğı dik­kat çe­ki­yor.

8 aydır yanıt bekliyor

Kom­şu­la­rı, Gür Ai­le­si­’nin ih­ti­şam­lı mi­ma­ri­siy­le Bey­ler­be­yi Sa­ra­yı­’nı an­dı­ran eve yak­la­şık 1 ay ön­ce ta­şın­dı­ğını söy­lü­yor. Gü­r’­ün eviy­le il­gi­li Mec­li­s’­teki so­ru öner­ge­si ise 8 ay­dır ya­nıt bek­li­yor. Öner­ge­nin sa­hi­bi CHP Genel Başkan Yardımcısı Gür­sel Te­kin, “Bu ya­pı­nın Bo­ğa­zi­çi İmar Ka­nu­nu­’na uy­gun olup ol­ma­dı­ğı­ so­ru­su­na 8 ayda ya­nıt ve­ri­le­mi­yor­sa bu o ya­pı­nın hu­kuk­suz­lu­ğu­nun is­pa­tı­dı­r” di­yor.

’Sı­ra­dan bir va­tan­daş yap­sa ce­za­lan­dı­rı­lı­r’

Kor­tel Ko­ru­su­’n­da­ki in­şa­at 4 yıl­dan faz­la sür­dü. CHP Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Te­kin, “Sı­ra­dan bir va­tan­daş, ka­pı­sı­nı de­ğiş­tir­se ce­za­lan­dı­rı­lır. Bu­ra­da res­men in­şa­at ya­pıl­dı. İz­ni ve­ren tüm ku­rum­lar suç iş­le­di” de­di.



Ruh­sa­ta gö­re sa­ray için 3 mil­yon TL har­can­dı

Et­ra­fı çift ka­me­ra sis­te­miy­le iz­le­nen evin iki bü­yük oto­park gi­ri­şi bu­lu­nuyor. Bo­ğaz man­za­ra­lı evin ta­di­lat ma­li­ye­ti, ruh­sa­ta gö­re 3 mil­yon TL. An­cak har­ca­nan pa­ra­nın da­ha faz­la ol­du­ğu he­sap­la­nı­yor.
Hande Zeyrek/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde