Başbakan'ın Skorsy'si geliyor

Başbakan'ın Skorsy'si geliyor

Erdoğan bu helikopter ile İstanbul'dan Diyarbakır'a kadar yakıt ikmalsiz uçabilecek. Helikopterin güvenliği ise üst düzey.

Başbakan'ın Skorsy'si geliyor
16px
24px
20.08.2013 15:41
ABONE OLgoogle

Başbakan Tayyip Erdoğan için üretilen VIP Skorsky, yola çıktı. Başbakanlık için Skorsky'nin hazırladığı ve saatte 300 km hız yapan helikopterle İstanbul'dan Diyarbakır'a kadar yakıt ikmali yapmadan uçuş gerçekleştirmek mümkün. Azami menzili 1000 km olan helikopter elektronik korumayla donatıldı.

BANYOSU BİLE VAR

 Yetkili personelin dışındakilerin helikoptere yaklaşması dahi yasak. 6-8 yolcu taşıma kapasitesine sahip, yatağa dönüşebilen koltuk, çalışma masası, banyo, lavabo ve mutfağı bulunan helikopter ABD'nin Pennyslvania eyaletinde üretildi.

 Skorsky firması, helikopteri özel güvenlikle korumalı olarak hazırladı. Elektronik koruma sistemi ile 'en güvenli helikopteri' olarak lanse edildi. Helikopterlerin VIP donanımlarına Başbakanlık karar verdi.

Helikopterin, Gölcük'e geldikten sonra Başbakanlık yetkilileri, korumalar ve pilotlar tarafından teslim alınacağı belirtildi. Skorsky'nin özel korumalı VIP helikopteri, 15 gün sonra teslim edilecek...

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde