Başbakan’dan özelleştirilen şeker fabrikaları ile ilgili flaş açıklama

Başbakan’dan özelleştirilen şeker fabrikaları ile ilgili flaş açıklama

Başbakan Binali Yıldırım şeker fabrikalarının özelleştirilmesi hakkında konuştu.

Başbakan’dan özelleştirilen şeker fabrikaları ile ilgili flaş açıklama
16px
24px
09.03.2018 14:36
ABONE OLgoogle

Başbakan Yıldırım, " Şeker fabrikaları özelleştirilince kapatılacakmış, üretim azalacakmış bütün bunlar yalan dolan. Bu fabrikalar daha fazla kapasiteyle çalışacak" ifadesini kullandı. Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İşte Başbakan’ın açıklamalarından satır başları:

"14 adet şeker fabrikası özelleştirme için ilana çıktı. Her şeyden önce bilen de konuşuyor bilmeyen de konuşuyor. Şeker fabrikaları özelleştirilince kapatılacakmış, üretim azalacakmış bütün bunlar yalan dolan. Bu fabrikalar daha fazla kapasiteyle çalışacak. Daha fazla üreticimiz bu işten yararlanacak.

Bu özelleştirmede bütün çalışanların hakları korunuyor. Ya  başka bir kuruma geçecek ya da 5 yıl çalışma şartı var. Kapanması söz konusu değil. En az beş yıl çalışma zorunluluğu var

NBŞ'Yİ DENETİM ALTINA ALACAĞIZ

Nişasta bazlı şeker üretimini sıkı denetim altına alacağız. Bunun için düzenlemeler getireceğiz ayrıca kotasını da kısacağız. Bu konuda düzenleme hazırlığındayız. Vatandaşlarımız rahat olsun. İleri geri konuşanların laflarına itibar etmesinler. Başbakan olarak söylüyorum ne çiftçi ne çalışanlar asla bir mağduriyet yaşamayacak. Buna müsaade etmeyeceğiz.

Kuzey Irak operasyonları

Yıldırım, Kuzey Irak'a yapılan operasyonlara ilişkin, şunları kaydetti:

"Kuzey Irak bölgesine sürekli, ne zaman ihtiyaç duyulsa o zaman operasyonlar yapılıyor. Bu konuda Irak hükümetiyle de yakın temas halindeyiz. Gerek DEAŞ'ın tamamen bölgede yok edilmesi gerekse PKK'nın yok edilmesi konusunda... Ümit ederim ki yakın bir gelecekte, önümüzdeki dönemde daha iyi bir iş birliği geliştirmiş oluruz." 

 "İslam kolaylık dinidir"

Başbakan Yıldırım, milletin değerleriyle, duygularıyla oynamaya hiç kimsenin hakkı olmadığını belirterek, "Din hakkında konuşacak bellidir, Diyanet İşleri Başkanı, Din İşleri Yüksek Kurulu. Yalan yanlış, eksik gedik bilgilerle kalkıp 'Kadınlarla erkekler asansörde bir arada çıkarsa şöyle olur, böyle olur...' Deli saçması şeyler bunlar."  ifadelerini kullandı.

Yıldırım, şöyle devam etti:

"İslam kolaylık dinidir. İnsan aklına, mantığına uymayan hiçbir şey İslam'a da uymaz. Bu kadar açık. Hurafelerle, temeli, mesnedi olmayan bilgilerle hiç kimse din hakkında yargılama yapmasın, ahkam kesmesin."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde