Başbakan'dan o iddiaya: ''İnanmam ihtimal dahi vermem''

Başbakan'dan o iddiaya: ''İnanmam ihtimal dahi vermem''

TBMM’de başlayacak olan anayasa değişikliği ile ilgili konuşan Yıldırım, “AKP’den yaklaşık 18-20 milletvekilinin hayır oyu kullanacağına ilişkin” iddialar üzerine konuştu.

Başbakan'dan o iddiaya: ''İnanmam ihtimal dahi vermem''
16px
24px
04.01.2017 14:03
ABONE OLgoogle

Başbakan Binali Yıldırım AKP’nin basına kapalı grup toplantısında konuştu. Anayasa görüşmelerinde AKPli milletvekillerinin fire vereceği iddialarına inanmadığını söyleyerek, “anayasa değişikliği teklifinde imzası olan 316 milletvekilinin bu imzanın arkasında duracağına inanıyorum” dedi. Milletvekillerine anayasa görüşmeleri sırasında Ankara’dan ayrılmayın talimatı verdi. Yıldırım, milletvekilleri ile gruplar halinde görüşecek.

Başbakan Binali Yıldırım, Meclis’te AKP grubunun basına kapalı bölümünde konuştu.

İNANMAM İHTİMAL DAHİ VERMEM

9 Ocak Pazartesi günü TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri başlayacak olan anayasa değişikliği ile ilgili konuşan Yıldırım, “AKP’den yaklaşık 18-20 milletvekilinin hayır oyu kullanacağına ilişkin” iddialar üzerine konuştu.

Yıldırım kapalı toplantıda milletvekillerine şöyle hitap etti:

“Komisyon çalışmalarında öz verili çalışmalarınız için teşekkür ederim. İddialar dolaşıyor anayasa görüşmelerinde AKPli milletvekillerinden hayır oyu kullanacaklar diye. İnanmam, ihtimal dahi vermiyorum. Anayasa değişikliği teklifine 316 imza koyan herkesin bu imzaların arkasında olacağına inanıyorum. Biz öyle bir parti değiliz. İnanıyorum ki komisyon çalışmalarında olduğu gibi, genel kurul çalışmalarında da aynı titizliği göstereceksiniz.”

ANKARA’DAN AYRILMAYIN

Yıldırım, bakan, komisyon başkanları ve milletvekillerine anayasa görüşmelerinin Genel Kurul çalışması sırasında Ankara’dan ayrılmamalarını ve çalışmalara kendisi de dahil tüm grubun tam kadro katılmaları talimatını verdiği öğrenildi.

ANAYASA ÖNCESİ GRUPLAR HALİNDE MİLLETVEKİLLERİ İLE BİR ARAYA GELECEK

Başbakan Yıldırım, 9 Ocak Pazartesi günü anayasa değişikliği teklifinin Genel Kurul görüşmesinden önce AKPli milletvekilleri ile gruplar halinde bir araya geleceği öğrenildi. Kapalı olarak gerçekleşecek toplantıda milletvekilleri ile süreci konuşacağı öğrenildi.

ŞENTOP GEREKÇELERİ ANLATTI

Kapalı toplantıda TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şento da, 21 madde olarak sunulan ve komisyonda 18’e düşürülen ve iki maddenin neden birleştiği, yedek vekillikle ilgili maddenin neden paketten çıkarıldığına ilişkin teknik bilgiler verdiği belirtildi. Şentop kapalı toplantıda bir kez daha anayasa değişikliğinin ne getirdiğini, nelerin değişeceğini anlattığı belirtildi.

ELİTAŞ MECLİS GÜNDEMİNİ ANLATTI

Kapalı toplantıda AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da, Meclis çalışmaları hakkında milletvekillerini bilgilendirdi. Meclis gündeminde bulunan tasarı ve tekliflerin bu hafta tamamlanacağını anlatan Elitaş’ın Pazartesi’nden itibaren anayasa çalışmalarının başlayacağını, sürecin nasıl olacağını anlattığı kaydedildi. Anayasa görüşmelerinin yaklaşık iki hafta süreceği ve 23 Ocak’ta ise tamamlanmasının beklenildiği söylediği ifade edildi.

KAHRAMAN İKİNCİ TUR OYLAMALARINI YÖNETECEK

Öte yandan, geçirdiği ameliyat nedeni ile hastanede tedavisi süren Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın, anayasa değişikliğinin ikinci tur oylamasına kadar tedavisinin biteceği belirtildi. Bir oyun bile önemli olduğu belirtilen kapalı toplantıda İkinci tur oylamalarını Kahraman’ın yöneteceği söylendi.

Toplantıda ayrıca Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın Genel Kurul gündeminde bulunan emekli sandığı ile ilgili tasarı hakkında bilgi verdiği kaydedildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde