Başbakan’dan kritik Man Adası açıklaması: Para yok kardeşim

Başbakan’dan kritik Man Adası açıklaması: Para yok kardeşim

Meclisteki bütçe görüşmelerinde konuşan Başbakan Yıldırım, Kudüs konusunda Türkiye'nin tavrının net olduğunu belirterek "Trump, Erdoğan'ı aramaya cesaret edemedi" dedi.

Başbakan’dan kritik Man Adası açıklaması: Para yok kardeşim
16px
24px
11.12.2017 21:22
ABONE OLgoogle

Başbakan Yıldırım, Suriye'de "işler yoluna girdikten sonra" Süleyman Şah Saygı Karakolunun eski yerinde faaliyete geçeceğini bildirdi. Yıldırım, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı MAN Adası belgeleri konusunda "Buraya giden para da yok gelen de para yok kardeşim. Paralar iki Türk bankası arasında havale edilmiş, hepsi bu. Burada devletin bir kaybı yok" ifadelerini kullandı.

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı Meclisteki bütçe görüşmelerinde de gündeme geldi.

“TRUMP, ERDOĞAN’I ARAMAYA CESARET EDEMEDİ”

Yıldırım, Kudüs konusunda Türkiye’nin tavrının net olduğunu, Kudüs’ü asla İsrail’in başkenti olarak kabul etmeyeceğini belirterek “ABD Başkanı Trump, Sayın Cumhurbaşkanımızı aramamıştır. Çünkü Cumhurbaşkanımızın görüşü belli olduğu için aramaya cesaret edememiştir” dedi.

“TÜRKİYE, DÜNYANIN VİCDANINI HAREKETE GEÇİRMEYE ÇALIŞTI”

Başbakan Binali Yıldırım, “ABD’nin Kudüs kararının hem uluslararası hukuka hem de BM’nin Kudüs konusunda aldığı bütün kararlara terstir ve yok hükmündedir. Dünyada hiçbir ülke, hiçbir vicdan sahibi bu kararı onaylamadı. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz günlerdir dünyanın vicdanını harekete geçirmeye çalışmaktadır. Rusya Devlet Başkanı Putin’in bugün Türkiye’de olması tesadüf değildir. Çarşamba günü de İslam İşbirliği Zirvesi İstanbul’da toplanıyor. Çok sayıda devlet ve hükümet başkanları, Türkiye’de bu toplantıda bir araya gelecek. Mesele çok ciddi.” diye konuştu.

KUDÜS KARARI

ABD yönetiminin bu kararı hem uluslararası hukuka hem de BM kararlarına aykırıdır, yok hükmündedir. Bölgedeki ateşin üzerine benzin dökülmüştür. Bu kararı alanlar, Ortadoğu’da barış istemediğini alenen ortaya koymuştur. Çözüm oluncaya kadar Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımayacağız. Bizim Kudüs’te bir büyükelçiliğimiz var ama Filistin Devleti’nin Büyükelçiliği.

REZA ZARRAB’IN TABIK OLDUĞU DAVA

ABD’de devam eden bir dava var, Amerikan menfaatlerine zarar verdiğine dair. Bu dava hukuki dayanaktan yoksun siyasi bir davadır. Davadan 24 saat canlı yayın yapılıyor. FETÖ’cüler orada kendilerini seferber etmişler. Bu dava FETÖ terör örgütünün ABD yargısını kullanarak yapmaya çalıştığı bir iştir. 17-25 Aralık darbe girişiminde konuşulan şeylerdir, yeni ortaya çıkan hiçbir şey yoktur.

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ

Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun yeri Türkiye’nin mülküdür, kısa süreli burası boşaltılmıştır, daha sonra aynı yerinde faaliyete geçecektir.

MAN ADASI BELGELERİ

Buraya giden para da yok gelen de para yok kardeşim. Paralar iki Türk bankası arasında havale edilmiş, hepsi bu. Burada devletin bir kaybı yok.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde