Başbakan'a bu kez 'Angus' dedi

Başbakan'a bu kez 'Angus' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a küfreden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özür dilemesi beklenirken ağzını iyice bozdu.

Başbakan'a bu kez 'Angus' dedi
16px
24px
29.04.2011 07:33
ABONE OLgoogle

Dün de Balıkesir mitinginde Erdoğan'a hakaret ederek ithal sığır 'Angus' benzetmesi yaptı.

Miting alanındaki konuşmasında vatandaşlara, "Hangi hükümet zamanında Türkiye Cumhuriyeti kurbanlık ithal koyun getirdi?" diye soran Kılıçdaroğlu, kalabalığın "Angus Recep" diye tempo tutması üzerine, "Angusları biliyorsunuz siz. Angusun kim olduğunu, kimler olduğunu biliyorsunuz." diye devam etti.

CHP lideri, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer siz bu ülkeye ithal koyun getiriyorsanız, besiciyi, üreticiyi öldürüyorsunuz demektir. Bir dönem Türkiye Cumhuriyeti, sadece kendisine yetmekle kalmayıp Ortadoğu'ya da canlı hayvan ihraç ederdi. Bir dönem Ortadoğu'yu besleyen Türkiye nasıl oluyor da son 9 yılda yurtdışından kurbanlık koyun getiriyor? Demek ki bir sorun var."

Balıkesir Kuvvai Milliye Meydanı'nda halka seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın önceki gün açıkladığı 'çılgın proje'yi de eleştirerek, "Bu projede insan yok. Biz çılgın projelerin peşinde değiliz. 2,5 aylık Kübra annesinin kucağında açlıktan ölüyorsa, bizim projemiz; Kübralar annelerinin kucağında açlıktan ölmesin." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı aracılığıyla önceki gün de "Çocukları köyden okula götüren yollar yokken, İstanbul'u kazmak sorumsuzluktur. Çılgın oldukları belliydi, ama deli olduklarını bilmiyorduk.'' yorumunu yapmıştı.

Miting konuşmasında seçim vaatlerini de sıralayan CHP Genel Başkanı, mazotun litresini 1,5 TL yapacağını, yoksul evde kadının banka hesabına en az 600 TL para yatacağını, 2B arazilerinin orman köylüsüne ücretsiz verileceğini anlattı. YGS'deki şifre iddialarına da değinen Kılıçdaroğlu, ÖSYM Başkanı Ali Demir'e yüklendi.

Kılıçdaroğlu, "1 milyon 700 bin gencin hayaliyle oynamak kimsenin hakkı olmamalı. Önce 'yok' dediler, arkadan 'var ama galiba sehven olmuş' dediler. Bu ailenin umutlarıyla oynayan kişi o koltuğunda oturmalı mı? İstifa etmesi lazım. Niye istifa etmez? Çünkü arkasında siyasi güç var. Eğer onun ar damarı çatlamışsa destek verenlerin de ar damarı çatlamıştır." diye konuştu.

CHP lideri, Erdek ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada da Başbakan'a hitaben, "Sen bu memleket için çalışmıyorsun. Bunu çok net söylüyorum.'' ifadesini kullandı.

Melih Gasgar/Zaman

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde