Başbakan Yıldırım hain saldırının detaylarını açıkladı

Başbakan Yıldırım hain saldırının detaylarını açıkladı

Yıldırım, "Teröristler normal güvenlik sisteminden geçemeyince, geri dönüp valizlerinde bulunan uzun namlulu silahları alarak ateş açarak içeri girmiştir" dedi

Başbakan Yıldırım hain saldırının detaylarını açıkladı
16px
24px
29.06.2016 22:21
ABONE OLgoogle
Arnavutluk Başbakanı Rama ile Binali Yıldırım ortak basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, "Teröristler normal güvenlik sisteminden geçemeyince, geri dönüp valizlerinde bulunan uzun namlulu silahları alarak ateş açarak içeri girmiştir" dedi

 Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'de bulunan Arnavutluk Başbakanı Rama ile gazetecilerin karşısına geçti. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı hakkında açıklamalarda bulunan Yıldırım "Saldırıyı gerçekleştiren örgütün DAEŞ olduğuna dair düşüncemiz ağırlık kazanarak devam ediyor" dedi.
İşte açıklamalardan satır başları:

BİNALİ YILDIRIM

İki ülke arasındaki işbirliği sadece ticari işbirliği değildir. Son dönemde özellikle enerji sektöründe Türk yatırımcıların daha fazla yer aldığını görmekteyiz. Arnavutluk ve Türkiye benzer iki ülkedir. Kültürümüzün, geleneklerimizin ve halkımızın birbirine benzerliği daha fazla her iki ülke halkının refahı için bize çalışmayı görev olarak veriyor. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevini üstlendiğim bugünlerde ilk resmi ziyaretçim olarak sizi ağırlamak ayrı bir sorumlulık yüklüyor.

ARNAVUTLUK BAŞBAKANI RAMA

Şahsi olarak tüm vefat edenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum Peygamberimizin bir hadisiyle başlamak istiyorum "hakiki müslümanlar insanların elinden ve dilinden emin olduğu insanlardır." Bu caniler her yeri kana buladılar. Bu kutsal ayda kendilerini dualara adamış insanları hedef aldılar. Bugün Türkiye'yi yasa boğanlar asla ve asla bu kutsanmış ülkenin ileri gitmesi için engel olamazlar. İnsanlık sever sofrası etrafında birleşmiş insanlar olarak bize engel olamazlar. Yoğun iş birliği sürecini daha ileriye götürmek için mutabık kaldık. Biz halklar olarak aramızdaki olan bağlar daha güçlüdür ama bu ticari olarak yansımamaktadır.

İSTANBUL'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Binali Yıldırım "Bu konuda çalışmalar devam ediyor. DAEŞ olduğuna dair düşüncemiz ağırlık kazanarak devam ediyor. Detaylar bir iki güne belli oldu. Canlı bombanın kimliği dair herşey açıklanır. Şunu belki kamuoyunun bilmesinde yarar görüyorum. Teröristler normal güvenlik sisteminden geçemeyince, geri dönüp valizlerinde bulunan uzun namlulu silahları alarak ateş açarak içeri girmiştir. Güvenlik zaafiyeti yorumlarına itibar edilmemeli. Havaalında fiziki kontrol yapmak yetmez. Dışarıdan silahla yapılacak saldırya karşı tedbir almak gerekebilir. Güvenlik sayısını artıracağız" dedi.

RUSYA İLE İLİŞKİLER

Yıldırım, "İlişkilerin normale dönme süreci her iki liderin mektuplaşmasıyla başladı. Bugün de bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Bu görüşme verimli bir görüşmeydi. Putin, terör saldırısı dolasıyla terörü kınamış, milletimizin acılarını paylaştığını açıkça ifade etmiştir. Aklınıza gelen bütün alanlarda ilişkilerin geliştirilmesi süreci tekrar başlamıştır. Terörle mücadele konusunda da birlikte ve daha etkin yapılması konusunda da tam irade konulmuştur." dedi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde