Başbakan Yıldırım'dan Suriye'deki saldırılarla ilgili ilk açıklama

Başbakan Yıldırım'dan Suriye'deki saldırılarla ilgili ilk açıklama

Başbakan Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatı'nda üç askerin şehit edilmesine ilişkin, "Bu yapılan saldırılar da elbette ki karşılığını görecektir" dedi.

Başbakan Yıldırım'dan Suriye'deki saldırılarla ilgili ilk açıklama
16px
24px
24.11.2016 14:43
ABONE OLgoogle

Başbakan Yıldırım, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatı'nda üç askerin şehit edilmesine ilişkin "Belli ki bölgede Türkiye'nin DEAŞ ile yaptığı bu mücadeleden, bazıları memnun olmamış, memnun olmayanlar var. Ancak bu yapılan saldırılar da elbette ki karşılığını görecektir." dedi.

Yıldırım, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu ve buna benzer saldırıların nereden gelirse gelsin, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını azaltmayacağını söyledi.

Suriye'den Türk askerine saldırı: 3 şehit, 16 yaralı

"Bu kararın bizim açımızdan hiçbir önemi yok"

Avrupa Parlementosu'ndaki Türkiye oylamasına ilişkin de konuşan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu kararın bizim açımızdan hiçbir önemi yok. Avrupa Birliği ile ilişkiler, zaten de öyle aman aman, çok sıkı fıkı ilişkiler değil, ite kaka giden, kerhen yürüyen bir ilişkidir. Avrupa Birliği şunu anlamalı; Avrupa, gelecek vizyonunu Türkiye ile beraber mi şekillendirecek yoksa Türkiyesiz mi şekillendirecek buna karar vermeli."

"Avrupa'nın böyle kararlar almış olması çelişkidir"

Yıldırım, "Avrupa'nın, 'güvenlik için Türkiye vazgeçilmez' derken bir yandan, bir yandan da eften püften nedenlerle böyle kararlar almış olması tam bir çelişkidir. Özellikle AB üyesi ülkelerin liderlerinin bu vizyonsuzluğa karşı seslerini yükseltmelerini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde