Başbakan Yıldırım'a sarılan sabıkalı çıktı

Başbakan Yıldırım'a sarılan sabıkalı çıktı

Fatih Camisi’nde düzenlenen cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun üzerine bir kişi tarafından mermi atıldı

Başbakan Yıldırım'a sarılan sabıkalı çıktı
16px
24px
09.06.2016 08:02
ABONE OLgoogle

Şehit polisler Kadir Cihan Karagözlü ve Gökhan Topçu için Fatih Camisi’nde düzenlenen cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun üzerine bir kişi tarafından mermi atıldı. Kılıçdaroğlu'nun önüne mermi atan kişinin şehidin dayısı olduğu öğrenilirken gözaltındaki iki kişinin de daha önceden cinsel taciz, uyuşturucu ve yaralama gibi olaylardan emniyete girdiği belirlendi. Savcılık talimatıyla ifadeleri alınan şüpheliler serbest bırakıldı.

BAŞBAKAN'A SARILAN SABIKALI ÇIKTI

Cenazede çevik kuvvet tişörtlü Tunç Ezer, Başbakan Binali Yıldırım’a sarılıp gözyaşı döktü. Kılıçdaroğlu’nun aracına saldırınca gözaltına alınan Ezer’in uyuşturucu bulundurmak ve adam yaralamadan sabıkası çıktı. Ezer’in şehit yakını da olmadığı belirlendi

ÜZERİNDE ÇEVİK KUVVET POLİSLERİNİN GİYDİĞİ ÜNİFORMA İLE KILIÇDAROĞLU'NU PROTESTO EDERKEN GÖZALTINA ALINDI

Üzerinde çevik kuvvet polislerinin giydiği üniforma ile cenazeye katılan bir kişi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu protesto eden gruplarla birlikte hareket etmesi ve kolundaki dövmeler nedeniyle takibe alındı. Ayrıca gözaltına alınan 4 şüpheliyle ilgili de ilk bilgiler gelmeye başladı. Kılıçdaroğlu'nun önüne mermi atan kişinin şehidin dayısı olduğu öğrenilirken gözaltındaki iki kişinin de daha önceden cinsel taciz, uyuşturucu ve yaralama gibi olaylardan emniyete girdiği belirlendi. Savcılık talimatıyla ifadeleri alınan şüpheliler serbest bırakıldı.

BEN ONLARA PABUÇ BIRAKMAM

Kılıçdaroğlu, cenaze töreninin ardından, kendisine atılan mermiyi de göstererek olayları şöyle anlattı: “Namaz sonrası hemen protokolün arkasında yer alıp sürekli bağıran bir kişi eski Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın, İçişleri Bakanı’nın önünden geçerek, benim de önümden geçerken bir kurşunu bana atmıştır. Sözde beni ölümle tehdit ediyor. Eğer bir şehit varsa onun cenaze törenine katılmak namus borcumdur. Birisi ‘Niye buraya geldiniz?’ diye bağıracak ve ben ona pabuç bırakacağım. Bırakmam. Cemaat saygılı şekilde namazı eda etmiştir. Ama aralarına katılan 5-6 kişi provokasyon yapıyor. Cemaati tahrik etmeye çalışıyor. Camide siyaset yapılmaz arkadaşlar.” 



YÜZÜNÜ GİZLEDİ

Kılıçdaroğlu’na kurşun atan şüpheli gazetecilerin “Amacınız ne idi?” sorusunu yanıtsız bıraktı. Üzerinde çevik kuvvet polislerinin giydiği üniforma, kollarında ve boynunda dövme bulunan kişi ise yüzünü elleriyle kapatarak emniyete girdi. Cinayet Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 4 kişi polis tarafından sorgulanmasının ardından, savcılık kararıyla serbest bırakıldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde